Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos pide

Tojásos pide
Tojásos pide
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen sült illatos pide, rajta aranyló olvasztott vajacska. Lehetne-e ennél szebb ágyikója egy elit tükörtojás hercegnőnek?

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az elkészítése nem igényel különösebben gyakorlott kezeket, a 45 perces tésztakelesztési időt leszámítva gyorsan megvan, így azt hiszem méltán megérdemel egy helyet a reggeli- vagy vacsoraasztalon.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba öntjük a langyos vizet, belekeverjük (morzsoljuk) az élesztőt, a sót és a cukrot, majd fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta az edény falától elváljon, puha-közepesen kemény állagú legyen.
  2. Miután összeállt, lisztes felületre tesszük és további 3-4 perc alatt összegyúrjuk. Kelesztőtálba téve, lefedve / letakarva 45 percig kelni hagyjuk.
  3. Ezután a tésztából a levegőt kinyomkodjuk, 4 részre vágjuk, ezekből kerek cipókat formázunk. Lisztezett felületen kb. 15 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőlük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, majd 2-3 cm-es peremet képezve a közepüket ujjainkkal lenyomkodjuk. Segítségül íme az eredeti recepthez tartozó videó Banu Atabay hanim közvetítésével.
  5. Közepükbe 1-2 ek vajat teszünk és előmelegített sütőben első körben addig sütjük, míg a vaj elolvad és a tészta felemelkedik. Ez nekem kb. 10 percig tartott.
  6. Ekkor a vajjal kicsit megkenjük a peremeket is, majd a pidék közepébe egy-egy tojást ütünk, ezeket kicsit megsózzuk (ízlés szerint), majd a sütőbe visszatéve további kb. 20 perc alatt készre sütjük őket (a tojás elkészültéig, kenyér barnulásáig).

 
   
   

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 011
elküldve: 0
receptkönyvben: 160
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tekten Elif

Mióta szakács: 2010.05.08.
30 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Yağli pide, vajas-tojásos török péksütemény

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Christina1985
Christina1985 Sun, 2012-08-19 13:29

Kedves Elif!

Elkészítettem és nagyon finom lett! :) Nagy sikere volt!
Köszönjük!

Üdv:
Kriszti

bAbszalma
bAbszalma / bAbszalma Wed, 2011-02-23 16:04

Úhhhh, Elif....ez a pide eccccerűen.....eddig sosem érdekelt a török konyha, de most nekiálltam áttanulmányozni a receptjeidet. Meg kell, hogy mondjam ez a recept (még mindig nem találom a szavakat) tökéletes (az arányok, az elkészítési útmutató, az íz... a látvány). Nagyon-nagyon köszönöm! A párom is oda volt érte, alig várom, hogy "nagyobb közönségnek" is megsüthessem! szAlma
Ui: köszönöm a fánk-lájkodat, nagyon jó a táska, amit kaptam a lájkokért. :)

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2011-02-28 01:48

Kedves bAbszalma, nagyon-nagyon örülök a pozitív visszajelzésednek! A like-ot pedig nagyon szívesen, bár most hirtelen nem tudom beazonosítani ki vagy a fánkosok közül, de a lelkiismeretem tiszta, mert csak az igazán nekem tetsző fánkokat like-oltam. ;)

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-06-16 10:06

Strawberry: Örvendek a tetszésnek, remélem izleni is fog alkalom adtán! ;)
Dacota: ez még nem az ígért pide reci, csak egy korábbi sikeres kísérlet. :)

496
víz 2.5 dl
2 tk
cukor 0.5 teáskanál
instant élesztő 7 g
finomliszt 35 dkg
vaj 4 ek
tojás 4 db