Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos tengeri alga leves

Tojásos tengeri alga leves
Tojásos tengeri alga leves
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus, otthon elkészíthető kínai leves, amit Kína számos részén fogyasztanak. Ennél gyorsabb és ízletesebb leves nem igazán létezik.

Gazdagíthatjuk darált sertés vagy csirkehússal, szárított rákkal, tofu kockákkal.

hozzávalók / 2 adag

  • 3 bögre csirke vagy zöldség alaplé
  • 1-2 dkg szárított tengeri alga
  • 1 tk gyömbér
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • fekete bors
  • 2 tojás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplevet forraljuk fel, majd adjuk hozzá az algát és a lereszelt gyömbért.
  2. Keverjük össze a kukoricakeményítőt ½ dl vízzel, és öntsük a levesbe, keverjük el.
  3. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot.
  4. A felvert tojásokat lassan csurgassuk a levesbe, közben villával keverjük.
  5. Főzzük további 2 percig, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 904
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyha: kínai
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

algaleves, tengeri algaleves tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monduk
monduk Wed, 2014-08-20 09:17

Kedves Dnbsoldiers!
Már többször elkészítettem ezt a levest,nagyon finom,és egészséges.
Az algák igen jó hatással vannak szervezetünkre, én előszeretettel használom az algákat akár salátákba, köretekbe keverve. Nagyon szépen köszönöm Neked, hogy megosztottad a receptet velünk. Nekem az egyik kedvenc levesem.Szeretettel üdvözöllek Kata