Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos tonhalkrém

Tojásos tonhalkrém
Tojásos tonhalkrém
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkorom legjobb szülinapi szendvicsein díszelgett ez a krém. Az Operett Színház primadonnája, mint nagymama unokájának minden születésnapjára készített ebből a finomságból. Én pedig olyan szerencsés lehettem, hogy ezeken az eseményeken, mint meghívott vendég ehettem belőle.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ebből a krémből csak annyit készítsünk, amennyi szerintünk elfogy, nem túl jó tartogatni. Mondjuk, én idáig akármennyit készítettem, mind eltűnt az asztalról.

Barna kenyérrel és frissen vágott zöldséggel tálalom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Levétől lecsöpögtetjük a tonhalat és egy tálban kissé összetörjük.
  2. A főtt tojásokat villával hozzátörjük.
  3. Felkockázott vajat, tejfölt, mustárt keverünk bele.
  4. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Hűthetjük tálalás előtt, de langyosan is finom.

 

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 80 361
elküldve: 22
receptkönyvben: 876
elkészítve: 56/60
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre

egyéb elnevezések

tojásos tonhal pástétom, tojásos halkrém

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2014-11-23 16:14

Kedves Greti!

En a maradek sult halat frissitettem fel ezzel a recepttel, egyszeruen mennyei! Azt hiszem maskor is lesz "veletlen" maradek sult hal. :o)

udv: witch

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-11-24 13:38

Szia Witch! Jaj, de jó, hogy írsz, persze, szuper maradék sült halból is a kence! Persze, ha tényleg marad... Mi hét végén mindenféle halat (makréla, szardínia, tonhal) ettünk, ráadásul reggelire, őrült finom volt pirítóssal és friss zöldségekkel. A maradékból pedig krém készült vacsorára. Másképpen néz ki, mint egy új ételt úgy tálaltam. üdv, Gréti

Ransu
Ransu Wed, 2014-11-19 17:24

Elronthatatlan,ízletes,számomra különleges,mert nem szoktam halat fogyasztani.Köszönöm.

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-11-20 12:14

Igen, ebben ugyan van hal, de mégsem kifejezetten halas étel! Örülök, hogy ízlik! Üdv, Gréti

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2014-11-19 16:52

Köszönöm Gréta!
Nekem is van egy bevált receptem,de az tonhalkrém,ugyan ezek kerülnek bele és még pár szem kapribigyó és turmixolni kell.Nekem ebben a receptben éppen a rusztikusság tetszik.
Márti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-11-20 12:13

Szia Márti! Igen, ebben a receptben az a jó, hogy külön-külön rá tudsz harapni az egyes alapanyagokra. Más ízük és állaguk van, tényleg rusztikus! Viszont én is kipróbálom egy kis kapribogyóval! Nagyszerű lehet vele! Üdv, Gréti

289
tonhalkonzerv 120 g
vaj 50 g
főtt tojás 2 db
tejföl 2 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint