Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáspaprikás galuskával

Tojáspaprikás galuskával
Tojáspaprikás galuskával
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dédnagymamámtól tanultam ezt a remek fogást még gyerekkoromban. Nagyon finom és gyorsan elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Galuskával szoktam készíteni, de bármilyen főtt tészta, esetleg rizs illik hozzá. Kovászos uborkával vagy friss fejessalátával nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kb.15 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk.
  2. A zsíron az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és felöntjük vízzel.
  3. A pörkölt alapba óvatosan beletesszük a felkarikázott tojásokat és a karikákra vágott kolbászt.
  4. Annyi vízzel öntjük fel, hogy épp ellepje, megsózzuk - csak mértékkel, mert a kolbász is sós.
  5. Nagyon rövid ideig, kb. 5 percig főzzük, közben a tejfölt a liszttel kikeverjük, kevés szaftot teszünk hozzá, majd az egészet a tojáshoz adjuk, ezzel kissé besűrítjük. Csak a legszükségesebb mértékben keverjük, hogy a tojások a legkevésbé essenek szét!
  6. Még egyet rottyan, és kész. Galuskával tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 38 781
elküldve: 5
receptkönyvben: 207
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Annamo

Mióta szakács: 2012.06.11.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáspörkölt, tojáspaprikás, pörkölt főtt tojással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gemabo
gemabo Wed, 2012-06-27 08:39

Ezt az ételt én is ismerem, sőt készíteni is szoktam, én a pörkölt alapba puhára főzöm a hagymát és babérlevelet is teszek bele, amikor a szaft jó puhára és sűrűre főtt, akkor teszem bele a (kockára vágott) főtt tojásokat, pár perc után tejföllel behabarom. Nálunk is nagyon népszerű étel.

Annamo
Annamo / Annamo Wed, 2012-06-27 11:05

Szia! Mivel a parasztkolbász önmagában is rendkívül ízes, én nem szoktam fűszerezni, de kolbász nélkül, babérlevéllel is biztosan finom. Jó főzést! annamo

487
főtt tojás 12 db
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
fűszerpaprika 1 ek
parasztkolbász 10 dkg
tejföl 3 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint