Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáspörkölt baconnel

Tojáspörkölt baconnel
Tojáspörkölt baconnel
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha jobban belegondolunk, ez inkább paprikás, de tojáspörkölt néven híresült el, úgyhogy nem variálunk a névvel. Csak élvezzük. Mert isteni finom!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pirítsuk le a bacont az olajon, majd az apró kockákra vágott hagymát is dobjuk rá, és pároljuk üvegesre.
  2. Jöhet rá a só, a bors és a cukor, majd a tejföl és a víz is. Forraljuk össze az egészet, és a 10 g keményítőt keverjünk csomómentesre egy merőkanálnyi lével. Mehetnek bele a felkarikázott kemény tojások, és mikor ezekkel együtt újra felforraltuk az egészet, öntsük bele a keményítős levet is.
  3. Tálalhatjuk galuskával, tésztával vagy tarhonyával is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 4 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1123 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáspaprikás

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

898
bacon 125 g
főtt tojás 5 db
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 2 ek
vöröshagyma 2 kis db
tejföl 175 g
cukor 1 teáskanál
1 ek
bors 0.5 teáskanál
víz 3 dl
étkezési keményítő 10 g