Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáspörkölt N. Olgitól

Tojáspörkölt N. Olgitól
Tojáspörkölt N. Olgitól
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki szereti nálunk a tojáspörköltet. Gyorsan megvan és finom.

hozzávalók / 4 adag

A pörkölthöz

A sűrítéshez

A körethez

ajánlat

Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk. Savanyúságnak céklát kínálunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megpirítjuk kevés köménymaggal.
  2. Öntünk hozzá kevés vizet, és puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát. Mikor puha a zöldpaprika, akkor teszünk rá 2-3 mk pirospaprikát. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és pár percig forraljuk. Ha nem szeretjük, hogy darabkák vannak benne, akkor botmixerrel simára mixeljük.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, kicsi vízzel hígítjuk, és a pörköltalapba rakjuk. Felforraljuk, és a hasábokra vágott tojásokkal még egyet rottyantunk rajta.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 814
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt tojásból, pörköltalap tojással, hagymás tojáspörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

348
főtt tojás 6 db
vöröshagyma 2 db
zöldpaprika 0.5 db
paradicsom 0.5 db
köménymag 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 kk
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 1.5 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 2 csapott ek
víz 4 ek
burgonya 0.5 kg