Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojástekercs Kati módra

Tojástekercs Kati módra
Tojástekercs Kati módra
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyen elkészíthető, hidegtálra vagy saláta mellé ajánlom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy közepes tepsit /22x32 cm/ alufóliával kibélelünk, az olajat beleöntjük, és előmelegített sütőben megforrósítjuk.
  2. Közben a tojásokat felverjük, a liszttel meg a tejföllel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, majd a forró olajra öntjük - akkor jó, ha a tepsiben teljesen szétterül.
  3. Majd a közepesnél nagyobb lánggal, 190 fokon légkeveréssel 170 fokon 10-12 percig sütjük.
  4. Utána a fóliával együtt átemeljük egy másik fóliára, a sonkaszeletekkel befedjük, rászórjuk a reszelt sajtot, és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Sietni kell vele, hogy ne hűljön ki, ugyanis a meleg fogja megolvasztani a sajtot benne.
  5. Ezután még egy réteg fóliába csomagoljuk, hogy jó szóros legyen, és hagyjuk kihűlni. Csak ezután tesszük a hűtőszekrénybe. Ha teljesen lehűlt, szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 499
elküldve: 18
receptkönyvben: 283
elkészítve: 6/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
451 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sajtos sonkás tojástekercs, tojásos tekercs, töltött omlett, omlett-tekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scooby
Scooby Sun, 2013-03-31 19:37

Kedves Katharosz!
Kipróbáltam, már hűl, de nem semmi. Hallod, a forrón tekercselés. Hát leégett a bőr a kezemről kis híjján. Nem volt egyszerű. Az íze, és milyensége felől még nem tudok nyilatkozni, de később megírom.

katharosz
Katharosz / katharosz Wed, 2013-04-03 21:41

Szia, én a fólia segítségével szoktam feltekerni, persze mivel forró ezért egy kicsit nehéz, nekem sem mindig úgy sikerül ahogy szeretném, pont ezért. Ettől sokkal szebb szokott lenni a tekerés, mint a képen látható, de ha újra csinálok, majd átcserélem a képet. Legközelebb biztos szebb lesz a tied is,
Üdv. Kati

Scooby
Scooby Wed, 2013-04-03 22:38

Hát mint írtam, tutira készülni fog még a család és a vendégek is visszakérték. Nincs is semmi gond, de a tekerés. Az enyém ennél rosszabbul sikerült, de sebaj, nem adom fel. Ráadásul nem szépségversenyre készül, az íze a lényeg.
Ja, és ha már írok, akkor megírom, hogy a pogid füstölt sajttal tényleg finomabb, kipróbáltam:).
Köszi recepteket

Scooby
Scooby Mon, 2013-04-01 20:27

Nos, megkóstoltuk. Nagyon finom lett, a tekercselés azonban nem sikerült tökéletesen. Ezt Te hogy csinálod?

500
napraforgó olaj 2 ek
tojás 8 db
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
fehér bors 0 ízlés szerint
gépsonka 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg