Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökbélleves májgombóccal

Tökbélleves májgombóccal
Tökbélleves májgombóccal
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régmúlt idők receptje. Kipróbáltam és mondhatom amilyen érdekes, olyan finom! Íze a húsleveshez hasonló. Hamis húslevesnek is hívhatjuk. Ajánlom kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Levestésztát is főzhetünk hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tökbelet a magokkal együtt és a kis fej egészben hagyott hagymával 2 liter hideg vízbe feltesszük főni.
  2. A vegyes zöldséget megmossuk, tisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Ezután 1 kanál zsíron vagy olajon kicsit megpirítjuk.
  3. Ha a tökbél megfőtt, levét leszűrjük, ízlés szerint sózzuk, és a megpirított zöldséget puhára főzzük benne.
  4. Fűszerezhetjük egy kis őrölt borssal.
  5. Tésztát vagy májgombócot főzünk bele.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 040
elküldve: 1
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Sweetly

Mióta szakács: 2012.03.15.
97 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

tökleves, zöldségleves spárgatökből, spárgatökleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Sweetly
Miss Sweetly / Miss Sweetly Mon, 2012-09-10 23:48

Kedves kisseszter79!
Köszönöm a visszajelzést! Örülök, hogy ötletet tudtam adni, és, hogy tetszett ez a recept!
Üdv: Miss Sweetly

kisseszter79
Kiseszti / kisseszter79 Wed, 2012-09-05 10:28

Kedves Miss Sweetly,
Jó, hogy feltetted ezt a receptet. Kaptam egy nagy tököt, és főzelékhez már nem volt kedvem - jó ötletet adott a leves, és hogy májgombóc legyen a levesbetét ( ezer éve nem csináltam).
Finom, teljesen jó leves lett. Köszönöm! Üdv: Eszter

115
spárgatök 2 kg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.25 kis db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
víz 2 l