Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel

Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel
Tőkehal garnélamártással zöldségspagettivel
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami ízesre-színesre vágytunk így tél végén... Ez a nagyon finom halétel lett az eredmény.

hozzávalók / 2 adag

A halhoz

A garnélamártáshoz

A zöldségspagettihez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. A fagyasztott halat hagyjuk kicsit kiengedni. A fokhagymát zúzzuk össze, keverjük el az olajban a sóval együtt, majd ezzel a "fűszerrel" kenjük be a halfiléket. Hagyjuk 10 percig pácolódni a halat. Forgassuk meg a zsemlemorzsában (vagy szezámpehelyben), helyezzük egy teflontepsibe - hogy le ne ragadjon -, és süssük 20-25 percig.
  3. A szószhoz vágjuk apróra a vöröshagymát, és kezdjük üvegesre párolni az olajban. Dobjuk rá a garnélát és az összezúzott fokhagymát is. 1 percig pirítsuk.
  4. Öntsük fel a hagymás garnélát a borral, és sózzuk, borsozzuk meg. Ha a bor fele elfőtt, akkor adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk össze a szósszal. Ha lehúztuk a tűzről, akkor szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet.
  5. A körethez aprítsuk gyufaszál vastagságúra a répát és a cukkinit is.
  6. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, szórjuk bele a répát, és fedjük le. Így pároljuk 10 percig, ha pirulni kezdene, öntsünk alá 1 dl vizet.
  7. 10 perc után adjuk hozzá a cukkinit is, és fedjük le további 5 percre a zöldségeket. Csak a legvégén sózzuk meg a köretet.
  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 20x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 341
elküldve: 4
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

edan

Mióta szakács: 2012.11.12.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tőkehalfilé garnélamártással, tőkehal zöldségekkel, zöldségspagettis tőkehal garnélamártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
tőkehalfilé 250 g
fokhagyma 1 gerezd
1 tk
zsemlemorzsa 3 ek
olívaolaj 1 ek
garnéla 250 g
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 tk
fehérbor 1.5 dl
1 kk
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1.5 dl
sárgarépa 3 közepes db
cukkini 1 db
vaj 2 dkg
0.5 kk