Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tőkehal ráksalátával

Tőkehal ráksalátával
Tőkehal ráksalátával
51 perc / előkészület: 45 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lányom névnapjára készült ez a fogás, aki nagy rajongója a halételeknek.

Az összeállítás teljes harmóniában van egymással, igazi könnyű eledel, mégis elegáns, az egészséges étkezés jegyében.

hozzávalók / 4 adag

A ráksalátához

A salátaöntethez

A tőkehalhoz

ajánlat

Ha valami kuriózumra vágyunk, akkor tökéletes választás ez az étel. Természetesen bármilyen fajtájú fehér húsú hallal elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

Ráksaláta elkészítése

  1. Először a rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól. Ha fagyasztottat vásároltunk, egy tál vízben engedjük fel őket. Tisztításuk a következő módszerrel történik: törjük le a farokrészt, majd a lábak mentén nyissuk szét kezünkkel a páncélt, a húst pedig vegyük ki. Ha találkozunk ikrával, a húst öblítsük le, azokra nincs szükség.
  2. Készítsünk a rákhúsnak marinádod: olívaolajba tegyünk fokhagyma gerezdeket, petrezselymet, ecetet, dijoni mustárt és egy fél lime levét, majd botmixerrel aprítsuk össze, amíg homogén állományt kapunk. Öntsük a rákhúsokra, finoman forgassuk össze, hogy mindenütt bevonja, majd felhasználásig tegyük hűtőszekrénybe egy lefedett tálkában. Ha friss rákot vásároltunk (nem előfőzött), abban az esetben a rákhúst kevés vajon pároljuk meg, majd ízesítsük zúzott fokhagymával és petrezselyemmel, úgy tegyük félre.
  3. A salátához valókat aprítsuk fel: a paprikát és a sárgarépát vágjuk juliennes-re, a főtt tojást és a paradicsomokat cikkekre. Salátástálban a tojás és a paradicsom kivételével keverjük össze a hozzávalókat. Sózzuk, illetve borsozzuk, majd forgassuk össze az öntettel.
  4. Tálaláskor tegyük a saláta tetejére a rákhúst, a paradicsom és tojáscikkeket pedig rendezzük el a salátán.

Salátaöntet elkészítése

  1. A hozzávalókat tegyük egy keverőedénybe, és botmixerrel keverjük simára. Amennyiben nem óhajtunk túlságosan ecetes öntetet, kevés tejszínnel lágyíthatjuk.

Tőkehal elkészítése

  1. A halfilét vágjuk négy egyenlő darabra. Papírtölővel itassuk le a felesleges nedvességet, majd sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát a daraboknak.
  2. Serpenyőbe tegyünk vajat, kevés olajat adjunk hozzá, hogy ne égjen meg. Közepes lángon kezdjük sütni a halat, amíg el nem készül. Ez oldalanként hozzávetőleg 3-3 perc.
  3. A sütés befejeztével tálaljuk a halat azonnal, az elkészített salátával.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
166 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ráksalátás tőkehal, vajban sült tőkehal ráksalátával, zöldséges ráksaláta tőkehallal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

873
garnéla 50 dkg
római saláta 0.5 közepes db
jégsaláta 0.5 közepes fej
sárgarépa 1 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
főtt tojás 2 db
burgonya 2 közepes db
olajbogyó 15 dkg
kapribogyó 4 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl
ecet 2 ek
lime 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
dijoni mustár 1 teáskanál
olívaolaj 1 dl
dijoni mustár 2 teáskanál
ecet 0.5 dl
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
habtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
lime 0.5 közepes db
tőkehalfilé 80 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
vaj 5 dkg
olívaolaj 2 ek