Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tőkehalfilé gombás-paradicsomos szószban salátával

Tőkehalfilé gombás-paradicsomos szószban salátával
Tőkehalfilé gombás-paradicsomos szószban salátával
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a halat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Én nagy méretű magasabb falú serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd a kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és rászórjuk a felszeletelt gombát. Ezt addig pároljuk, míg a gomba meg nem pirul, majd ráöntjük a fehérbort (ez elhagyható). Megvárjuk, hogy elpárologjon a bor.
  2. Ha elpárolgott, hozzáadjuk a két (egy konzerv nettó tömege 400 g) konzerv darabolt vagy egész paradicsomot, fűszerezzük ízlés szerint, a chili is elhagyható, és picit főzzük, hogy fogyjon a leve. Ha a lé nagy része elpárolgott és besűrűsödött, beletesszük a halfiléket (nem baj, ha fedik egymást, vagy egymásra kell tenni, mert úgyis fog összébb menni), és körülbelül 15-20 percig főzzük. Néha óvatosan nyúljunk a szeletek alá, nehogy leégjen.
  3. Ha elkészült a hal, a képen látható vagy saját ízlés szerint összeállított salátával tálaljuk, amit a szósszal meglocsolhatunk, vagy tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mokiviki

Mióta szakács: 2014.09.07.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns tőkehal, tőkehal-ragu paradicsomszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

409
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
csiperkegomba 230 g
fehérbor 1 dl
konzerv paradicsom 800 g
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint
tőkehalfilé 800 g
jégsaláta 200 g
vöröskáposzta 60 g
olajbogyó 100 g
feta sajt 50 g
kéksajt 50 g