Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes paprikás krumpli

Tökéletes paprikás krumpli
Tökéletes paprikás krumpli
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, fűszerpaprikából a hazait. Az üzletekben kapható lecsókolbász nem jó választás ehhez az ételhez, hiszen már a pirításnál szétesnek a kolbászkarikák - használjunk debrecenit! Amíg a húsos pincepörköltnél van, addig e kis testvérénél nincs ideje szétfőni a paprikának, paradicsomnak, ezért érdemes aprítógépbe tenni őket, így biztosan nem zavarnak majd senkit zöldségdarabok az étkezésnél. Vízből soha ne tegyünk többet, mint, ami épp ellepi a komponenseket - nem levest készítünk -, de vegyük figyelembe, hogy a paprikás krumpli a hűlés során is jelentősen sűrűsödik.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra aprítjuk, majd üvegesre pároljuk a felforrósított zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk és elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Ezután tesszük bele a felkarikázott debreceni kolbászt, amit röviden megpirítunk.
  2. A paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd aprítógépben péppé aprítjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát lereszeljük.
  3. A kolbászhoz adjuk a zöldségpépet, a sót és a többi ízesítőanyagot. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük annyi (forró) vízzel, ami majdnem, vagy éppen hogy ellepi. Lassan készre főzzük. Ha szükséges, tovább ízesítjük.
  4. Az elkészült paprikás krumplit forrón, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 77 498
elküldve: 6
receptkönyvben: 203
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

NapsütötteVidékünkön

Mióta szakács: 2011.11.22.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, buli receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás krumpli, paprikás krumpli debrecenivel, krumplipaprikás, kolbászos paprikás krumpli

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andorkovacs81
andorkovacs81 Thu, 2020-02-06 23:03

Majorannát,borsot,babérlevelet nem teszünk bele,egy fej hagyma kevés,azt is súlyban célszerű megadni,a kolbászt az utolsó 2-3 percben tesszük bele,mivel az már kész van,nem kell szétfőzni.

laszlodamsits32
laszlodamsits32 Thu, 2020-02-06 20:56

Bocsi, de a tökéletes paprikás krumpli úgy kezdődik, hogy vágj házi füstölt szalonnát apró kockára. A többi nagyjából stimmel.

1063
vöröshagyma 1 nagy db
sertészsír 100 g
fűszerpaprika 20 g
debreceni kolbász 800 g
tv paprika 1 db
paradicsom 2 kis db
1 ek
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
babérlevél 3 db
fokhagyma 4 gerezd
paprikakrém 50 g
burgonya 2000 g