Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival

Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
Tökéletes rántott hús, petrezselymes parázskrumplival
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi ebédek sztárja, a hentesek-piacok alapkelléke, a vonatos csomagolt szendvicsek királya. Igen ez a rántott hús!
Lehet csirkéből, sertésből, borjúból, vékonyan-vastagon, a panírozás és a zsiradék variációi megszámlálhatatlanok, a lényeg mégis mindig ugyanaz!
Omlós-szaftos husi, ropogós panírral. 
Ez az én kedvenc verzióm, petrezselymes parázskrumplival tálalva! 

hozzávalók / 3 adag

A rántott húshoz

A petrezselymes parázskrumplihoz

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A rántott húshoz

  1. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk-borsozzuk, jól belemasszírozzuk, majd ízlés szerint kiklopfoljuk.
  2. Egy nagyobb tálba öntjük a tejet, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, és elkeverjük. Belefektetjük a hússzeleteket, lefedjük egy fóliával, és minimum 1 órát pihentetjük a hűtőben. (Itt is igaz az a mondás, miszerint minél tovább pihentetjük, annál puhább lesz a végén.)
  3. 3 nagyobb tálat előkészítünk, az elsőbe szórjuk a lisztet és a fűszerpaprikát (amit aztán jól elkeverünk), a másodikba mennek a felvert tojások, egy nagy csipet sóval, végül a harmadik tálba a panko.
  4. A beáztatott hússzeleteket megtörölgetjük, majd sorban meghempergetjük a lisztbe-tojásba és a pankoba.
  5. Egy nagy serpenyőbe zsírt hevítünk, majd aranybarnára sütjük a szeletek mindkét oldalát.

A petrezselymes parázskrumplihoz

  1. A burgonyákat megtisztítjuk a héjától, majd lobogó sós vízben előfőzzük.
  2. A nagyobb darabokat félbevágjuk, majd egy serpenyőben zsírt hevítünk. (Használhatjuk a húshoz használt zsiradékot is!)
  3. A felhevült zsiradékba dobjuk a krumplikat, megszórjuk sóval, és folyamatos rázogatás mellett finoman megpirítjuk.
  4. Ha kezd alakulni a burgonya színe, lejjebb vesszük a lángot, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. (Óvatosan, mert fröcsögni fog!)
  5. További 1-2 percig pirítjuk, majd tálalhatjuk is!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 312
elküldve: 1
receptkönyvben: 106
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rántott szelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

slez0639
slez0639 Fri, 2019-11-01 12:34

Hát szerintem a recept jó, de tálalás enyhén szólva elnagyolt. Gyűrött papíron nem tálalnék semmit!

1104
sertés rövidkaraj 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 2 dl
fokhagyma 3 gerezd
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tojás 3 db
panko 20 dkg
parázskrumpli 50 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor