Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfasírt Gabimamitól

Tökfasírt Gabimamitól
Tökfasírt Gabimamitól
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos, egyszerű tökfasírtot ismerjük, most ez kissé másképp készült, de nagyon finom és laktató.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Nagyon finom önmagában fogyasztva, és bármilyen főzelékhez feltétnek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tököt meghámozzuk, és a magokat kikaparjuk belőle, majd almareszelőn lereszeljük, és enyhén besózzuk, majd félretesszük.
  2. Közben, míg áll a tök a sóban, megtisztítjuk a hagymákat, és kis tálba sajtreszelőn lereszeljük, kaprot megmossuk, kissé megtöröljük, és nagyon apróra vagdossuk.
  3. Ezután a tököt kissé kinyomkodjuk, egy mély tálba tesszük, a fűszereket, kaprot, hagymákat beletesszük, fakanállal jól elkeverjük, majd az aludttejet hozzáadjuk, majd felváltva a lisztet és morzsát, jól összedolgozzuk.
  4. Egy nagy serpenyőben olajat v. zsírt felhevítjük, és púpos evőkanalanként beletesszük, kissé szétlapítjuk, egyik-egyik oldalát 4-4 percig sütjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 154
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tökfasírt ötletesen, töklepény, vega fasírt, tökös lepényke, főzelékfeltét

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Snacky
Snacky Mon, 2014-09-01 17:51

Köszönöm a receptet, ma elkészítettem, meglepően jól sikerült! Nagyon finom lett! Annyi változtatás volt benne, hogy nem tettem bele kaprot, illetve a kis pogikat zsemlemorzsába beleforgattam. Nagyon klassz ropogósra sütöttem kívül belül pedig isteni krémes volt! Köszönöm még egyszer!

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Tue, 2014-09-02 13:33

Szia!
Nagyon szívesen,és örülök,hogy elnyerte tetszésed..
További szépnapot jó sütést főzést kivánok..
Üdv..Gabimami58..

688
közönséges tök 2 kg
tojás 2 db
aludttej 4 ek
sárgarépa 1 közepes db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál
bazsalikom 1 csipet
majoranna 1 kk
zsemlemorzsa 8 ek
finomliszt 6 evőkanál
0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
kapor 3 szál
napraforgó olaj 3 dl