Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfasírt juhtúróval

Tökfasírt juhtúróval
Tökfasírt juhtúróval
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősszel mindig teszek el a mélyhűtőbe lereszelt tököt, így egész télen van tökfasírtnak való. A juhtúró Anyósom ötlete volt. Mióta kipróbáltam így, mindig teszek bele, sokkal finomabb.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt kiolvasztjuk, levét letöltjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a túrót, a fűszereket, az apróra vágott kaprot (ha nincs friss, jó a szárított is). Sózzuk. Belepréseljük, vagy reszeljük a fokhagymát.
  3. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy ne legyen folyékony a massza.
  4. Olajat forrósítunk. Kanálnyi masszát rakunk az olajba, kissé le is lapítjuk. 
  5. Mindkét felét világosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 809
elküldve: 6
receptkönyvben: 493
elkészítve: 13/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

juhtúrós tökfasírt, tökfasírt kaporral

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Wed, 2012-08-01 09:39

Nagyon finom ez a juhtúrós változata, ezentúl csak így készítem már. Ma is ez lesz a vacsi, immáron harmadjára. Jó sok tökünk van:))

Gerdi
Gerdi / Gerdi Thu, 2012-08-23 21:00

Kedves Csorbusz! Örülök, hogy ízlett! Én sem hagyom ki belőle a juhtúrót, mióta megkóstoltam így! Üdv. Meli

Mecsi
Mecsi Mon, 2012-03-19 19:53

Kedves Gerdi!

Esetleg sütőben is meg lehet sütni?

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2012-03-19 20:56

Kedves Mecsi!
Nem próbáltam még sütőben, de krumplit igen, s az jó volt, csak nem lesz ropogós, mint olajban sütve. Rossz nem lehet... ha esetleg megpróbálod, mindenképpen számolj be!
Üdv. Meli

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2011-05-01 20:40

Kedves Gerdi!
Nekem is van még jó sok főznivaló tököm a fagyóba, de , ezek után, nem csak főzelék lesz belőle, ez annyira jó, a juhtúró is feldobhatja, ki fogom próbálni, köszönöm, elmentve:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2011-05-01 20:54

Kedves Éva-Anyóca!
Szívesen a receptet:-) Ez valóban finom, a főzelék is, no meg a tökleves sem utolsó:-) Üdv. Meli

goedeburg
goedeburg / goedeburg Sun, 2011-05-01 16:12

Kedves Gerdi
Tököt, kaprot, túrót imádjuk, el fogom készíteni, az biztos.
Köszi a receptet.

664
közönséges tök 1 kg
tojás 3 db
juhtúró 15 dkg
finomliszt 8 csapott ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 2 dl