Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék ahogy java készíti

Tökfőzelék ahogy java készíti
Tökfőzelék ahogy java készíti
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zsenge tököt nem szoktam meghámozni, hiszen a héja is puha, és nem főzöm sokáig, mert így majdnem minden jótét-alkotórészét megőrzi.

Nem szeretem az ecet ízét benne, és nem is szórok bele cukrot, hiszen a jó besamel a kaporral kitűnően harmonizál.

Mindig főzök mellé burgonyát. Mi nem kenyérrel szeretjük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nyáron mindenkor könnyű és üde fogás. Legjobban illik csirkepörkölttel, de ezúttal én zúzapörköltöt adtam hozzá, továbbá vagdalt húst is kínálhatunk mellé.

Én csak a burgonyával, húsos feltét nélkül szeretem. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban a tököt meghintjük kevés zöldséges fűszersóval, félre tesszük.
  2. A lábosban a vajat szétolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, melyet jó habarcs-szerűre melegítünk.
  3. Habverővel kevergetve hozzáöntjük a tejet, forralással besűrűsítjük, majd a habverővel kevergetve a tejfölt is hozzáfőzzük.
  4. Ekkor beleöntjük a tököt, mely időközben levét eresztette, és térfogata kevesebb lett.
  5. A kaprot felaprítjuk.
  6. A tököt a besamellben kevergetve egyszer felfőzzük, majd a kaprot belehintjük.
  7. A hőforrást leállítjuk, mert készen van a főzelék. Ha lefedve áll kb. 5 percet, tökéletesen megpuhul. Ha nem, roppanós lesz.
  • elkészítettem: 300 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 127
elküldve: 2
receptkönyvben: 51
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

besameles tökfőzelék, főzelék spárgatökből, tejfölös tökfőzelék

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

330
spárgatök 800 g
vaj 50 g
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
tejföl 600 g
ételízesítő 2 teáskanál
kapor 1 csokor