Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék Csöpp konyhájából

Tökfőzelék Csöpp konyhájából
Tökfőzelék Csöpp konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészséges és finom. Ma sertéspörkölttel tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tökre ráöntjük a tejet, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zsiradékot, meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  2. Enyhén megsózzuk, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott kaprot is.
  3. A keményítőt elkeverjük a tejfölben, és lassan hozzáöntjük a tökhöz. Kevés ecettel és cukorral ízesítjük.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 472
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros tökfőzelék, tökfőzelék pörkölttel, tejfölös tökfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
közönséges tök 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 3 dl
kapor 1 csokor
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek
ecet 1 ek
tej 3 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál