Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék Dacota konyhájából

Tökfőzelék Dacota konyhájából
Tökfőzelék Dacota konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tökfőzelék XXI. századi verziója, rántás nélkül, roppanós tökkel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tökből kiveszünk egy marokkal, félretesszük.
  2. A maradék tököt egy ek vajon 5 percig pároljuk egy nagyobb fazékban, majd elzárjuk alatta a gázt.
  3. Egy másik ek vajon pár percig pároljuk a kis kockákra vágott, meghámozott almát a marék félretett tököt és krumplit. Utána ráöntjük az alaplevet és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és kb. 20 percig főzzük.
  4. Ha kész, bormixerrel pürésítjük. A szószt, ha kell, kicsit higítjuk még alaplével, majd ráöntjük a kicsit megpárolt tökre, és összekeverjük. Még 5 percig főzzük, ha szükséges, utánaízesítjük. A végén hozzáadunk 1,5 ek almaecetet, és a finomra vágott kaprot. Egyet keverünk még rajta, majd elzárjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 308
elküldve: 0
receptkönyvben: 87
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás-krumplis tökfőzelék, rántás nélküli tökfőzelék

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katamama60
Katamama60 Thu, 2016-08-25 17:17

Kedves Nóra!
Bár a stílusod ahogy megszólítottál nem igazán szimpatikus mégis elnézésedet kell kérnem.Csak a főzelék hozzávalóin futottam végig.Gondolom az alma meg a burgonya a sűrítés miatt szükséges.Sajnálom ,hogy elhamarkodottan ítéltem meg az ételt.Üdv.:Kata

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Fri, 2016-08-26 08:15

Kedves Kata,

Én is elnézést kérek, de a te hozzászólásod sem volt túl kedves. :)
Mindig kulturáltan válaszolok, de tegnap rohantam is, meg kicsit be is pöccentem azon, hogy egy mondatban megmondja valaki, hogy ez "az" vagy nem "az". :)
Szép napot és jó főzőcskézést,

Üdvözlettel,

Nóra

Csili-
Csili- Thu, 2016-08-25 17:07

"A gyalult tökből kiveszünk egy marokkal, félretesszük." Mi lesz a félretett tökkel?

271
közönséges tök 1.5 kg
burgonya 1 db
alma 1 közepes db
alaplé 2 dl
habtejszín 150 ml
almaecet 1.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
kapor 1 csokor