Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék HK konyhájából

Tökfőzelék HK konyhájából
Tökfőzelék HK konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megosztó! Vagy szereted vagy nem. Nincs köztes megoldás.... A minap az egyik kollégám jóízűen falatozta, és elfogott a vágy egy kis tökfőzelék iránt. Így ma ezt készítettem, sok kaporral, nagyon sok kaporral...
Végtelenül egyszerű egy étel, és olcsó...

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk egy teáskanál pirospaprikával, jól elkeverjük, és beletesszük a gyalult tököt.
  2. Megszórjuk ételízesítővel, kevés édesítőszerrel és ecettel, az egészet megkeverjük, ha szükséges, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. Ha a tök megpuhult, 1 pohár natúr joghurtot teszünk bele. Az apróra vágott kaprot a végén szoktam beletenni, mert könnyen elfő az íze.
  4. Bármilyen feltéttel kínálhatjuk, én rendszerint tükör tojást és sült virslit készítek hozzá. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 703
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mi van itthon

Mióta szakács: 2012.02.18.
92 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

főzelék tökből, ecetes tökfőzelék, joghurtos tökfőzelék

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

239
közönséges tök 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
kapor 1 csokor
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
édesítőszer 1 teáskanál
ecet 1 teáskanál
joghurt 150 g
napraforgó olaj 2 ek
víz 0.5 dl