Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék Katrin konyhájából

Tökfőzelék Katrin konyhájából
Tökfőzelék Katrin konyhájából
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én édesen és savanyún szeretem a tökfőzeléket.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kb. hetente, kéthetente főzeléket eszek, amihez fasírtot sütök.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tököt megtisztítjuk, kettévágjuk, majd meghámozzuk. Utána még a két fél db tököt kettévágjuk hosszában, s kanállal kivesszük a magházát. Utána nagyobb sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, s rárakjuk az étolajra, amit kicsit megpirítunk. Utána rászórjuk a reszelt tököt, kicsit átkeverjük, majd felöntjük kb. fél liter vízzel. Belerakjuk a sót, a kristálycukrot, a kaprot, s kb. 20 percig főzzük közepes fokozaton.
  3. Közben a tejfölt villával összekeverjük, s egy bögrébe rakjuk, majd kb. 2 evőkanálnyi vizet rakunk bele, meg a lisztet, s újra átkeverjük.
  4. Ha letelt a 20 perc, akkor beleöntjük a tökbe a tejfölt. Kb. 8-10 percig főzzük. Félidőben ráöntjük az ecetet is. Majd megkóstoljuk, ha finom édes-savanykás, akkor el is készültünk.
  • elkészítettem: 54 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 677
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
127 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

főzelék tökből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

239
közönséges tök 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
1 kávéskanál
cukor 2 ek
ecet 1 ek
finomliszt 2 ek
kapor 1 ek
tejföl 1.5 dl
víz 5 dl