Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék Kismacsek konyhájából

Tökfőzelék Kismacsek konyhájából
Tökfőzelék Kismacsek konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám egyik receptes könyvében olvastam, ez ízlik a legjobban. Csak ezt a fajta tökfőzeléket készítem. Szerintem nagyon finom. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyalult tököt megsózzuk, kevés citromlevet vagy ecetet öntünk rá, és az egészet állni hagyjuk, kb. 10-20  percre.
  2. Elkészítjük a rántást, ehhez hozzáadjuk az apróra vágot hagymát és a kaprot, majd a kinyomkodott tököt.
  3. Ezután néhány percig kavargatjuk, s felengedjük kevés vízzel.
  4. Felforraljuk, belekeverjük a tejfölt, végül pedig cukorral ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 263
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

kismacsek

Mióta szakács: 2012.01.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kapros tökfőzelék, ecetes tökfőzelék, savanykás tökfőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

163
közönséges tök 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
finomliszt 4 dkg
tejföl 1 dl
kapor 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint