Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék kovászos uborkalében főzve

Tökfőzelék kovászos uborkalében főzve
Tökfőzelék kovászos uborkalében főzve
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a férjem Mamájától kaptam, és nagyon finom! A savanykás létől főzés közben nem esik szét a tök, és az íze is sokkal jobb, mintha ecettel készítenénk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Feltétnek: pörkölt, sült hús, fasírt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, legyaluljuk, majd besózzuk és állni hagyjuk.
  2. A hagymát finomra kockázzuk. A kaprot összevágjuk.
  3. A hagymát a libazsíron megfuttatjuk fehéredésig, majd pici vízzel és a zöldséges ételízesítővel puhára főzzük. Ezután két villa segítségével óvatosan beleforgatjuk a kifacsart tököt, beleszórjuk a kapor 2/3-át, és felöntjük a kovászos uborka levével.
  4. Lassú tűzön rotyogtatva roppanósra főzzük. Időnként mozgassuk meg a két villa segítségével, mintha spagetti lenne. Ne keverjük, mert akkor összetörik.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket. A maradék kaporral tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék, kapros tökfőzelék, kovászos uborka levében főtt tökfőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

236
közönséges tök 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis db
libazsír 1 ek
kapor 1 csokor
kovászos uborka lé 2 dl
ételízesítő 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
tejföl 2 ek