Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék olaszosan

Tökfőzelék olaszosan
Tökfőzelék olaszosan
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi tökrajongóvá teszi az embert!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha friss tökkel dolgozunk, akkor miután legyalultuk, sózzuk meg, és csavarjuk ki egyszer a levét. Ha mirelit, akkor olvasszuk ki.
  2. Kb. 1 dl vízzel felöntve (épphogy ellepje), főzzük mintegy 10 percig, amíg a tök megpuhul.
  3. A tejfölt, a pirospaprikát és a keményítőt keverjük ki, majd langyosan adagoljuk hozzá a tejet. A pirospaprika oldódását elősegíti a tejfölben lévő zsiradék, azért itt tegyük bele! Majd öntsük a tökhöz óvatosan, folyamatosan kevergetve.
  4. Végül adjuk hozzá a többi fűszert és a sűrített paradicsomot. Egy rottyanás után kész is!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 898
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

odorvera

Mióta szakács: 2017.12.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

olaszos tökfőzelék

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

104
közönséges tök 1 kg
tejföl 2 ek
tej 1 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál
sűrített paradicsom 2 ek
2 kávéskanál
oregánó 1 tk
bazsalikom 1 tk
kapor 1 tk
fűszerpaprika 1 kk
víz 1 dl