Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék sertésoldalas pörkölttel

Tökfőzelék sertésoldalas pörkölttel
Tökfőzelék sertésoldalas pörkölttel
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám sosem főzött tökfőzeléket. A kollégiumi étteremben viszont megszerettem, azóta rendszeresen elkészítem én is. Cukkiniból készült, mert ez termett nekem. Ha valaki nem szereti az ecetet, hagyja ki belőle (pedig ez adja meg az ízét).

hozzávalók / 4 adag

A tökfőzelékhez

A habaráshoz

A pörkölthöz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Odatesszük a pörköltet, a kockára vágott hagymát megpároljuk az olajon, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengedjük.
  2. Rátesszük a darabolt oldalast, zúzott fokhagymát,megpörköljük, befűszerezzük, lassú tűzön megpároljuk, pici vizet aláöntve.
  3. Elkészítjük a főzeléket: legyaluljuk a tököt (fagyasztott tökből is lehet).
  4. Az olajba reszeljük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd rátesszük a tököt, megsózzuk, kb. 20 percig pároljuk, majd a kaprot, fokhagymát, és a többi fűszert is beletesszük.
  5. A tejfölt a liszttel csomómentesre elkeverjük, felöntjük tejjel, ecettel ízesítjük, és behabarjuk a főzelékünket vele.
  6. Pár percig főzzük, és a kész pörkölttel tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 926
elküldve: 6
receptkönyvben: 167
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
729 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék pörkölttel, tejfölös cukkinifőzelék sertéspörkölttel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
közönséges tök 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 3 ek
kapor 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
tejföl 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
ecet 1 teáskanál
sertésoldalas 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
víz 0.5 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint