Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos 10. - sonkás, tejfölös

Töki pompos 10. - sonkás, tejfölös
Töki pompos 10. - sonkás, tejfölös
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (45)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mai ebéd :). Nagyon finom! Szerintem az a jó benne, hogy ez mégsem a megszokott pizza, amit gyakran sütünk, de nem is az olajban tocsogó lángos, amit alig lehet legyűrni. A kettő keveréke, a másik neve az, hogy kenyérlángos, de a pizzához is hasonlít valamilyen módon.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük a fenti sorrendben, majd elindítjuk a másfél órás dagasztás programot.
  2. A tésztát kb. fél centi vékonyra kinyújtjuk.
  3. Megkenjük a tejföllel, és egy picit, ízlés szerint megsózzuk.
  4. A sajtot lereszeljük. A hagymát vékony karikákra vágjuk.
  5. A tejfölre tesszük a sonkaszeleteket, a sonkára a hagymakarikákat, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 79 138
elküldve: 30
receptkönyvben: 1 095
elkészítve: 54/78
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

langalló, kenyérlángos, töki pompos

Hozzászólások (45)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-09-06 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.09.05. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Lgabimezei12
Lgabimezei12 Fri, 2015-05-15 16:51

Kedves Flóra, tetszik a recepted - lenne egy kérdésem: gáztepsi a tepsid mérete? :-) Előre is köszönöm, Gabi

Pista39
Pista39 Mon, 2014-02-10 17:01

Kedves Flóra!

A gyermekkorom jut eszembe, amikor nagyanyám Kiskőrösön szombatonként a megmaradt rozskenyér tésztából sütött a kemencében ilyen, vagy hasonló lángosokat. Most elektromos hőlégkeverékes sütőben sütöttem rozslisztből, de ez is nagyon finom volt.
Köszönöm a receptet és a nosztalgia elevenítést.
Üdvözlettel:

Pista

kerteszrozsa
kerteszrozsa Thu, 2014-01-23 11:57

Nagyon szépen köszönöm a receptet, ISTENI volt:)
2 tepsivel sütöttem de pillanatok alatt elfogyott:)

csilla88
csilla88 Wed, 2013-01-02 20:24

Kedves Flóra! Elkészítettem, és nagyon finom lett. :) Kb 5 perc dagasztás is elég volt neki, 40 percig kelt és olyan finom puha tésztája lett.... el is fogyott egyből az egész :). Köszönöm a receptet!!!!!

guhjika
guhjika Sat, 2012-09-29 20:35

Isteni finom!Nagyon szépen köszönöm a receptet!:)
Réka

_melinda_
_melinda_ Wed, 2012-07-25 19:49

Szia! Ma elkészítettem, mindenféle külön kelesztés, dagasztás nélkül a hozzávalókat összegyúrtam, nyújtottam, megpakoltam és sütöttem! TÖK(i) JÓ LETT! :) Köszi a receptet! :)

Szuette
eSZeM / Szuette Sat, 2012-02-25 19:40

Kedves Flóra! Én 1/2 kg lisztből szoktam a tésztát készíteni (nem kenyérsütővel). És a hagymát olivaolajon dinsztelem mielőtt a tésztára teszem, sokkal "barátságosabb":). Van amikor póréhagymával készítem.
Üdv: szuette

kristele
kristele Thu, 2011-12-15 19:19

Flóra!
Nagyon finom volt.Legközelebb a tejfölbe akarok keverni fokhagymát és teljes őrlésű lisztből fogom csinálni.

moncsicsi83
moncsicsi83 Mon, 2011-12-12 18:51

Már ki is próbáltam ezt a szuper receptet! Isteni finom lett! Párommal ketten meg is ettük az egészet, nem maradt holnapra egy falat sem :)

Azt hiszem sűrűn látott étel lesz az asztalon ;)

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2011-12-10 23:09

Igen, meg lehet csinálni, csak egyszerűbb a kelesztése kenyérsütőben, de anélkül is jó.

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-12-11 00:39

Először az élesztőt fel kell futtatni a langyos tejben a cukorral együtt (akkor futott fel, ha kicsit már habos a teteje). Utána a többi tésztához valóval össze kell dolgozni, majd konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. duplájára kell keleszteni (ez kb. fél órát, egy órát vesz igénybe). A többi pedig a recept szerint.

moncsicsi83
moncsicsi83 Sat, 2011-12-10 20:16

Húúúú ez nagyon jó receptnek tűnik. Ha jól értelmezem, akkor csak dagasztásra rakjam be a kenyérsütőbe, kelesztésre ne? Köszi előre is a válaszod. Hm... Ezt lehet jövőhéten kipróbálom:)

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-12-11 00:40

De, a kelesztés is benne van, kicsit tisztábbá tettem a leírását, most, hogy mondod, valóban félreérthető volt. :)
Szóval én a másfél órás dagasztás programmal szoktam megkeleszteni.

moncsicsi83
moncsicsi83 Sun, 2011-12-11 11:11

Köszi a választ! :) Én is a 1.5 órás kelesztő progival szoktam csinálni a kelt tésztákat... Hú, most már nincs semmi akadálya, ezt szerintem jövőhéten, ha úgy van időm, kipróbálom :) Köszi még egyszer :)

Szilva75
Szilva75 Wed, 2011-09-14 23:00

Szia!
Pihentetni nem is kell a tésztát dagasztés után, mint általában a kelt tésztákat, hanem lehet egyből nyújtani?
Köszi, Szilvi

Liánka
Liánka Sun, 2011-09-11 21:44

Kedves Flóra!

Ez egyszerűbb mint amilyen finom!!! :)) Nagyon köszi a receptet, sok hasonló töki receptet találtam, de kevésben írtak lila hagymát, pedig azzal az igazi...Isteni finom volt!

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2011-09-12 08:05

Nincs mit, örülök, hogy ízlett!
Szerintem is lilahagymával a legfinomabb. :))

Dezsofiam
Dezsofiam Mon, 2011-08-29 16:47

Nagyon egyszeru, gyors, finom! Tobbszor is kesziteni fogom. Koszonjuk a receptet!

csylllagg
csylllagg Mon, 2011-06-27 20:52

ez igaz!:)

Hat ez nagyon jol sikerult! Koszonom szepen a receptet!

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2011-02-16 21:33

Flóra ez annyira finom volt, hogy hamarosan újra kell sütnöm... :)))

619
tej 2 dl
vaj 5 dkg
1 kk
finomliszt 30 dkg
cukor 1 csipet
instant élesztő 1 tasak
tejföl 15 dkg
0 ízlés szerint
sonka 15 dkg
sajt 10 dkg
lila hagyma 10 dkg