Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos 6. -káposztás

Töki pompos 6. -káposztás
Töki pompos 6. -káposztás
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Káposzta és bacon, már nem lehet rossz. Gondoltam, kipróbálom ezt a töki pompost, másképpen. Nagyon fincsi lett.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a langyos cukros tejben felfuttatjuk  az élesztőt. 
  2. Eldolgozzuk a liszttel, belekeverjük a sót, olajat és a vizet. Nagyon alaposan kidolgozzuk, és hagyjuk kelni langyos helyen.
  3. Közben a káposztát lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk, és olajon vagy zsíron megpirítjuk, mintha káposztás tésztát készítenénk, és ízesítjük a fűszerekkel. Hozzákeverjük az 1 ek lisztet, és hagyjuk hűlni.
  4. A tejfölbe keverjük a tojást, és a kockára vágott szalonna felét, és a káposztához keverjük. Ha kell, még fűszerezhetjük.
  5. Ha a tészta szépen megkelt, kinyújtjuk, vajazott tepsibe simítjuk, és rákenjük a káposztás masszát. Megszórjuk a maradék szalonnával, és forró sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 988
elküldve: 7
receptkönyvben: 322
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bacon-ös-káposztás kenyérlángos, káposztás pompos.

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mártika2
Márti / Mártika2 Mon, 2012-04-16 19:15

Szia! Nem is tudom erre mit szóljak, nagyon jól esnek szavaid. Sajnos nem vagyok mostanában valami aktív, de ami itt le van írva, arra biztosan számíthatsz, és nyugodt szívvel tudom ajánlani.
Ez a tészta valóban világbajnok, nem találkoztam még emberrel, aki ne kérte volna el a receptet.
Úgyhogy mindent bele a szülinapi bulin, és nagyon jó grillezést utána.
És nem utolsó sorban NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT kívánok!!!!!!

arju51
Arany Jutka / arju51 Mon, 2012-09-03 09:20

Drága Márti!
Bár azóta már jártam itt, de bevallom őszintén a hsz-eket nem néztem. Így elnézését kérek, hogy ennyi idő elteltével köszönöm meg a szülinapi jókívánságaidat! A töki nagy sikert aratott, az idő is velünk volt, ergo minden a legnagyobb rendben zajlott!
Ma ismét pizzát kért a párom, azért jelentkeztem be, hogy megnézzem az arányokat. Sajnos én egyelőre nem ehetem, mert idő közben kiderült, hogy az epém már egy kőtömeg, műtétre várok, de halogatom, mert nagyon félek! :( Remélem az idő is hamarosan barátibb lesz és akkor rászánom magam, mert nem szeretnék műtét nélkül ismét 8 napot kórházban tölteni és várni, hogy utána elmúljon a gyulladás, hogy műtétre alkalmas állapotba kerüljek.
Bocsi, hogy a problémámmal is zavartalak! :(
További kellemes és szép napokat, jó egészséget kívánok!
Üdv: Jutka ♥

arju51
Arany Jutka / arju51 Fri, 2012-04-13 10:57

Drága Márti!
Ma ismét pizzát gyártok, az előző recepted alapján, már nem is tudom hányadszor! Mivel igencsak ritkán jövök fel az oldalra, így csak most vettem észre, hogy mennyi finomsággal leptél meg minket! Ha nem baj, akkor Téged úgy and blokk a kedvenceim közé teszlek, hisz nagyon hasonló az ízlésvilágunk!
A legközelebbi atrakcióm ez a töki lesz! Nagy valószívűséggel ez lesz a szülinapomon az előétel, utána pihi és jöhet a grillezés, hisz remélem addigra jó idő lesz! :)

922
finomliszt 40 dkg
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 1 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1.5 dl
vaj 1 ek
káposzta 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
finomliszt 1 csapott ek
bacon 20 dkg
tojás 1 db
tejföl 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
mangalica zsír 2 ek