Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos 9. - kukoricás

Töki pompos 9. - kukoricás
Töki pompos 9. - kukoricás
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig tudtam, hogy a családomnak kicsit fura ízlése van. Ínyencek, és minél bonyolultabb, annál többször jöhet.:) Keverünk mindent mindennel, újítunk. De  én neveltem és kényeztettem őket, most már késő...:) A pompost mindig így kérik...nem is rossz.

hozzávalók / 6 adag

A kelt tésztához

A feltéthez

ajánlat

Érdemes kipróbálni, talán a gyerkőcöknek kukoricával jobban bejön. Vendégvárónak is kitűnő, kevés macerával jár. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kenyérsütő gépbe rakjuk a tésztához valókat a következő sorrendben: víz, cukor, só, liszttel elkevert főtt, áttört burgonya, majd rámorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk tészta programon, ami csak keleszt. Ha nincs ilyen gépünk, kézzel keverjük össze a hozzávalókat, jól kidolgozzuk és 1 órát kelesztjük meleg helyen. 
  2. Közben a szalonnát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük, a hagymát vékony karikára vágjuk.
  3. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát, pici sóval ízesíthetjük.
  4. A megkelt tésztát egy olajjal megkent gáztepsibe nyomkodjuk, hogy egyforma vastagságú legyen. Villával megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, kb 5 percig elősütjük.
  5. Megkenjük a tetejét a fokhagymás tejföl 2/3 részével, rászórjuk a szalonnakockákat, a kukoricát, a hagymakarikákat. Megszórjuk reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe és kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép színt kap.
  6. A sütőből kivéve rövid ideig pihentetjük, így szebben lehet szeletelni. Tálaláskor meglocsolhatjuk a maradék tejföllel.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35x5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 371
elküldve: 0
receptkönyvben: 147
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

999
finomliszt 50 dkg
burgonya 20 dkg
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
1.5 tk
víz 2.5 dl
császárszalonna 40 dkg
csemegekukorica 25 dkg
lila hagyma 3 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
trappista sajt 30 dkg
tejföl 450 g