Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából

Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából
Töki pompos A kis gasztronauta konyhájából
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyári fesztiválok ill. a téli karácsonyi vásárok elengedhetetlen "kelléke". Nyáron sör mellé, télen forralt bor mellé mennyei! Az igazi persze kemencében sütve lenne, de azért sütőben elkészítve se semmi. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Az élesztőt a langyos tejben (egy csipet cukor hozzáadásával) felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az összetört burgonyát, a felfuttatott élesztőt és az olajat. Pár percig dagasztjuk, amíg sima, egyenletes tésztát nem kapunk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Közben előkészítjük a feltéteket. A tejfölt elkeverjük az összezúzott  fokhagymával és pici sóval. A szalonnát kockára vágjuk, a lilahagymát pedig felkarikázzuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy kockára vágjuk.
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 cm-esre nyújtjuk, és a kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, kis peremet hagyva a szélén.
  5. Előmelegített sütőben szilárd tetejűre sütjük, kb. 5 perc alatt.
  6. Megkenjük gazdagon tejföllel, és rátesszük a tetszés szerinti feltéteket. Visszadugjuk a sütőbe, és további 15-20 pecig sütjük.
  7. Tálaláskor meghintjük pirospaprikával. Melegen a legfinomabb! :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 72 665
elküldve: 67
receptkönyvben: 1 283
elkészítve: 70/98
Facebookon megjelent: 3

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

langalló, kenyérlángos, szalonnás-sajtos kenyérlángos

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rienn77
Rienn77 Tue, 2013-02-05 12:42

Egyszer régen ettem ilyet, nagyon ízlett. Megcsináltam a recept alapján, és a következő észrevételt tenném. Szerintem 50 dkg liszthez 2-3 krumpli túl sok! Nekem túl lágy lett a tészta, alig bírtam a kisodort lapot áttenni a tepsibe. Sütés után is túl lágy, azonkívül nagyon laktató lett. Én legközelebb krumpli nélkül csinálom, mert a kenyér- és a pizzatésztában sincs, és sokkal jobb az állaga, íze úgy.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2013-02-05 12:46

A krumpli nagyságától is függ, de ha túl lágyra sikerül a tészta, akkor lehet rajta még liszttel kompenzálni, hogy a kellő állagot megkapjuk.
Én például nagyon szeretem benne a krumpit,de természetesen anélkül is el lehet készíteni.
Köszi az észrevételt! :)
Üdv: Bea

moncsicsi83
moncsicsi83 Fri, 2012-09-07 11:16

Elkészítettem én is ezt a finomságot. Én sonkát raktam rá, így is nagyon finom lett. Nem maradt belőle egy falat sem. Köszönöm a receptet!

Fodor Ildi
Fodor Ildi / Fodor Ildi Wed, 2012-07-11 21:15

Szia, tegnap elkeszitettem es nagyon finom lett! Husnak a felere gyulai kolbaszt tettem, felere sonkat, mindketto isteni! Koszi a receptet!
Ildi

jundy68
jundy68 Sat, 2012-06-02 23:25

Hy,ma én is kipróbáltam a recepted,7ember és egy kutya táplálkozott a másfél adagból,de nem reklamált senki:))
A tepsik pillanatok alatt kiürültek,ez csak jót jelenthet.Köszi a receptet,tényleg nagyon fini volt.Köszke Jundy

csacskata
csacskata Wed, 2012-06-27 19:39

Kedves Gasztronauta!
Egy kérdésem lenne, mielõtt holnap elkészítem, hová kell langyos víz? Bocs a tudatlanságért. Köszi

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Thu, 2012-06-28 13:50

Kedves Csacskata!
Bocsi, hogy csak most válaszolok, remélem még nem késő. :)
Teljesen igazad van, nem kérdeztél rosszat, tényleg kifelejtettem a leírásban.
Amikor a tészta hozzávalóit dagasztod össze, akkor esetleg szükség lehet egy kis folyadékra, hogy sima, egyenletes tésztát kapj. Ekkor adunk hozzá 1-2 dl meleg vizet.
Remélem jól fog sikerülni.:)
üdv: bea

csacskata
csacskata Thu, 2012-06-28 14:05

Köszi Bea!
Nem késtél le most fogom kezdeni,beszámolok a sikerrõl, ha a fiam megeszi akkor az csillagos 5.-ös.

Ildikó19770303
Ildikó19770303 Mon, 2012-05-21 19:34

Kislányom Szülinapjára csináltam meg, egy jó nagy társaságnak, kemencében, és mindenkinek nagyon izlett!!! Hatalmas sikert arattam, köszönöm szépen!!!
Szép estét! :)

MissLondon
MissLondon Sat, 2012-03-10 22:00

Ma nekem is sikerült elkészítenem ezt a nagyon finom és laktató ételt! :)
A recept kitűnő.
Saját hibámból tanulva, annyit fűznék hozzá az ezután próbálkozók számára, hogy a tészta tetejét tényleg keményre kell sütni a feltétek rákerülte előtt, különben a fokhagymás tejföl kicsit "nedvessé" varázsolja az elkészült pompost. Én sietségemben ezt a szabály nem tartottam be...Ezt leszámítva jól sikerült!
Köszönöm a receptet! :)

davidszilvi1
davidszilvi1 Fri, 2012-03-09 10:37

Légyszi írjátok meg mekkora tepsiben kell sütni,mert nagyon szeretném kipróbálni:))

928
finomliszt 50 dkg
élesztő 3 dkg
burgonya 3 közepes db
tej 2 dl
víz 3 evőkanál
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 1 dl
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
tejföl 300 g
kolbász 20 dkg
császárszalonna 10 dkg
sajt 20 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint