Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökkrémleves Helga konyhájából

Tökkrémleves Helga konyhájából
Tökkrémleves Helga konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész úgy kezdődött, hogy elmentünk Cecére pirospaprikát vásárolni, és megláttam a tök "hegyeket". Hihetetlen, hogy mennyi féle-fajta tök létezik. Csak ámultam, majd észrevettem a kedvencemet, a hokkaidot. Mondanom sem kell, hogy feltankoltam belőle.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt magjától megtisztítjuk, és héjastól kockákra vágjuk.
  2. Az apróra vágott hagymát kókuszzsíron megfonnyasztjuk.
  3. Felöntjük 6 dl vízzel, beletesszük a leveskockát és a tököt. Puhára pároljuk.
  4. Botmixerrel pépesítjük, majd hozzáadjuk a kókusztej sűrítményt (keveset félreteszünk a díszítéshez),  felforraljuk.
  5. Pirított tökmaggal, tökmagolajjal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 29 492
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
szezon: ősz
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tökleves, leves tökből, tökleves kókusztejjel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kólya edit
kólya edit Fri, 2017-10-27 12:30

Nem tetszik, miért kell a vitamindús, jóízü tökhöz kókusz? Elveszíti a saját ízét... Miért is van itt ez a feketeruhás férfi? Kóstolj bele a siker ízébe... szerintem ez nem az!

157
vöröshagyma 1 közepes db
hokkaido tök 1 kg
kókuszzsír 2 ek
kókusztej 2 dl
leveskocka 1 db
fehér bors 1 csipet