Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökleves

Tökleves
Tökleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Üde, tavaszi leves. Németből ’fordítottam’ magyarra, azaz egy német szakácskönyvből való az ötlet. Ők halványító zellerrel készítik a paprika és paradicsom helyett, fokhagymával a hagyma helyett és Cayenne borssal ízesítik a kapor helyett. Ki lehet így is próbálni, nekem szinte soha nincs halványító zeller a közelemben, és a tökhöz a kapor úgy jár – Magyarországon, szerintem −, mint borjúpaprikáshoz a nokedli.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tök húsát, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot kockára vágjuk.
  2. A kaprot finomra.
  3. Dinszteljük az olajon a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a tökhúst, a paprikát, a paradicsomot.
  5. Egyet keverünk, felöntjük a tejjel és vízzel.
  6. Hozzáadjuk a leveskockát és a rizst.
  7. Felforraljuk, majd lassan főzzük, míg a rizs megpuhul.
  8. Nagylángra kapcsolunk, a liszttel kevert tejföllel behabarjuk.
  9. Amikor újra forr, hozzáadjuk a kaprot.
  10. Lezárjuk a lángot.
  11. Kóstoljuk, citromlével kicsit besavanyítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 20 563
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

392
spárgatök 1 kg
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröshagyma 1 db
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
rizs 8 dkg
leveskocka 1 db
tej 3 dl
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
kapor 1 csokor
citromlé 1 kk