Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökleves kagylótésztával

Tökleves kagylótésztával
Tökleves kagylótésztával
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először furcsának hangzott, hogy sütőtököt tegyek a levesbe!... Akkor próbáltam ki először, amikor tavaly ősszel felfedeztem a piacon a hokkaido tököt.
Azóta az egyik kedvencem lett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket meghámozzuk és megmossuk.
    A sütőtököt és a burgonyát nagyobb darabokra, míg a gyökérzöldségeket vékony karikákra vágjuk.
  2. A vörös- és fokhagymát apró kockákra vágjuk, és a petrezselyemzöld apróra vágott szárával 1 dl vízben megpároljuk.
  3. Ezután beletesszük a répaféléket, majd felengedjük kb. 2 l vízzel. Sózzuk és lassú tűzön főzzük kb. 1/4 óráig.
    Ekkor tesszük bele a sütőtököt és a burgonyát, és puhára főzzük.
  4. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és belekevejük az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kagylótásztát.
    Tálalásig legalább 10 percet állni hagyjuk, hogy a meleg lében megpuhuljon a tészta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 281
elküldve: 5
receptkönyvben: 177
elkészítve: 3/10
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-03 14:29

Próbálkozok,ahogy tudok, sok olyat főzök, ami viszont van fent és ugye, azt már nem lehet.De fogy az idő, lassan sulis témák lesznek a fontos szempontok, aztán, majd újra előtérbe a főzés, sajnos ennek a nyárnak is nemsokára vége.Hm...pedig most kezdődött el,nem rég.Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-03 13:50

Kedves toma!Ez tipikus olasz tésztafajta, majd száz, ha nem több féle van nekik, ennyit tudok róla, a mi Gyermelyi kiskagylónk, az kicsi, de nem ilyen a formája, és olasz tésztát ,igazit ,nagyon nehéz levadászni,kifogni, meg hát drágább is.Viszont sokszor az éri meg.Ha nem kapok, lehet, hogy a magyar, kiskagylóval fogom kipróbálni,hátha jó,ha nem, majd jön a lúdgége.Köszi!Köszi, főzőcskézek, van még ,amit meg szeretnék mutatni itt is, viszont sok olyat főzök, amiket ti tettetek fel, mert érdemes ,megfőzni,megsütni.Köszi!Éva

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-08-03 14:19

kedves Éva!
mivel elég sűrűn járok bioboltokba, ezért lehet, hogy ott találtam ilyen tésztát.
köszönjük az elismerő szavakat, és várjuk a további recepteket!
üdv,
toma

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-08-02 17:48

A levest próbáltam, és finom!!Köszi.Csak nem tudtam ilyen apró kis kagylótésztát venni.Mi a neve,márkája, hol lehet venni??Köszi!!!Kipróbálnám azzal is.Éva-Anyóca

zederta
ze(n)derta / zederta Tue, 2010-08-03 10:53

kedves Éva!
bevallom jómagam sem tudom, hogy honnan került hozzám ez a tészta. lehet, hogy kaptam valakitől, vagy nem is itthon vásároltam.
most megnézve a receptet, szerintem lúdgége tésztával nyugodtan helyettesíthető, az körül-belül hasonló méretű és kinézetű.
további jó sütés-főzést!
üdv,
toma

116
sütőtök 300 g
burgonya 1 db
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 0.5 db
petrezselyem 0.5 csokor
1 teáskanál
kagylótészta 5 dkg