Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagolajos kuglóf

Tökmagolajos kuglóf
Tökmagolajos kuglóf
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom kuglóf, amelynek a tökmagolaj egy különleges ízt ad. Én most csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de a kihűlt süteményt leönthetjük csokoládémázzal is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kuglófformát kevés vajjal kikenjük, és a zsemlemorzsával kiszórjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját a cukorral és az olajjal krémesre keverjük, a végén hozzádolgozzuk a tejet is.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, rászitáljuk az olajos masszára, és simára kavarjuk. A végén óvatosan hozzákeverjük a csipet sóval kemény habbá vert tojások fehérjét.
  4. A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Kivesszük, rácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 503
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kuglóf tökmagolajjal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

296
tojás 3 db
cukor 100 g
tökmagolaj 60 ml
tej 60 ml
1 csipet
finomliszt 150 g
sütőpor 1.5 tk
vaj 0.5 tk
zsemlemorzsa 1 ek