Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos rizs pirított hagymával

Tökmagos rizs pirított hagymával
Tökmagos rizs pirított hagymával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kerestem a könnyű jelző szinonimáit, hogy ne mindig ugyanazt a szót használjam, amikor a nehézségi fokokat minősítem, de nem találtam tényleg megfelelőbbet. Maradtam az egyszerűen könnyűnél.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a mennyiségének megfelelően kétszer annyi vízzel felöntjük, és felforraljuk.
  2. Az első rottyanáskor megkeverjük, majd lassú tűzön főzzük puhára fedő alatt. Nagyon fontos, hogy innentől kezdve már nem javasolt keverni, mert mászkos, ragadós lesz.
  3. Amíg a rizs fő, egy serpenyőben hevítünk 3 evőkanál olajat, amire ráhelyezzük a 10-15 karika póréhagymát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett szép barnára sütjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pár szem tökmagot, és összepirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a rizst, amitől kellemesen ropogós lesz.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

CulinaRita

Mióta szakács: 2015.04.21.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pórés rizs, tökmagos rizs, póréhagymás rizs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

205
rizs 1 bögre
víz 5 dl
napraforgó olaj 3 ek
póréhagyma 1 közepes db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
tökmag 1 ek