Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökös-mákos muffin fehér piskótából

Tökös-mákos muffin fehér piskótából
Tökös-mákos muffin fehér piskótából
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék tojásfehérje felhasználásának számos módja ismert, az egyik legegyszerűbb a fehér piskóta, amihez nincs szükség tojássárgájára. Az alaprecept ősidők óta ismert; minden fehérjéhez 3 dkg liszt, 2 dkg cukor és 2 dkg vaj/1dkg zsír szükséges. További képek az elkészítésről itt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A maradék tojásfehérje lefagyasztás után szobahőmérsékleten kiolvasztva ugyanúgy felhasználható, mint a friss.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.
  2. A hozzávalókat felváltva a habhoz keverjük.
  3. A sütőformát kivajazzuk, papírkosarat vagy sütőpapírt teszünk minden lyukba.
  4. Ebbe kanalazzuk a masszát.
  5. 175-180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 12 db muffin lesz belőle.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 795
elküldve: 6
receptkönyvben: 153
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mery-Enn

Mióta szakács: 2013.01.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
kategória: muffin
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin, mákos muffin, tökös muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

383
tojásfehérje 4 db
porcukor 8 dkg
finomliszt 12 dkg
sertészsír 4 dkg
sütőtök 20 dkg
mák 5 dkg
sütőpor 2 tk
1 csipet