Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökös-újhagymás lepény

Tökös-újhagymás lepény
Tökös-újhagymás lepény
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok gyalult tököt sikerült eltenni tavaly, ezért újabb felhasználási módokat kell kitalálnunk lányommal, hogy kifogyjon a fagyasztóból a nyár elejére.

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagyományos kelt tésztát készítünk. Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. Majd hozzáöntjük a többi alapanyaghoz, és tésztát gyúrunk. Amíg megkel, kiolvad és lecsepeg a tök.
  2. A tésztát kinyújtjuk, és belesimítjuk a kivajazott, kerek formába.
  3. A tököt összekeverjük a felaprított újhagymával, és finoman beleforgatjuk a sós, keményre felvert tojásfehérjék habjába.
  4. A masszát ráöntjük a tésztára. Megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
  5. Majd 25 perc alatt megsütjük a gázsütőben.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

mercoledi

Mióta szakács: 2017.04.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
mikor: uzsonna, vacsora
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tökpite, sós lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

356
finomliszt 35 dkg
friss élesztő 2 dkg
tej 2 dl
vaj 10 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
közönséges tök 1 közepes db
újhagyma 3 közepes db
tojásfehérje 2 db
1 kávéskanál
sajt 10 dkg