Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tolcsvai aprópecsenye

Tolcsvai aprópecsenye
Tolcsvai aprópecsenye
80 perc / előkészület: 35 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Találtam a frigóban valami ősidőkből származó pulykamellfilé-darabot, azzal kellett kezdeni valamit. A receptet az Új idők régi receptjei (Glória Kiadó, 2007) című könyvben találtam, Marton Ágnes küldte be, aki ugyan nem tudom, kicsoda, de az étek fantörpikus. Igazi magyaros, ebben aztán minden van, jól is laktunk vele!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd az olívaolajban jó pörcösre pirítjuk, és a zsírból jénaiba szedjük.
  2. A lisztből, a tojásból, kis sóból és vízből szaggatható nokedlitésztát keverünk, enyhén sós vízben kifőzzük.
  3. A nokedlit a baconre szedjük, rámerjük a maradék zsír felét, és óvatosan összekeverjük.
  4. A pulykát felkockázzuk, és a maradék zsíron megpirítjuk, közben sózzuk-borsozzuk.
  5. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kolbászt, megszórjuk köménymaggal, a zúzott fokhagymával, beletesszük a paprikakrémet, majd felöntjük a fehéborral, és puhára dinszteljük a húst. Ha levét elfőné, vízzel és borral pótoljuk.
  6. Mikor már majdnem kész, rátesszük a gombát is, és még kicsit együtt pároljuk a hússal.
  7. A baconös nokedlivel és könnyű salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 54 712
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 131
elkészítve: 20/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos-szalonnás pulykapörkölt, magyaros pulykapörkölt, tolcsvai pulykapecsenye

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

green cook
The Green Cook / green cook Mon, 2017-02-06 15:51

Hú, ez nagyon finom! Fantasztikus ízvilág. Persze szokás szerint kicsit máshogy készítettem - kerüljük a lisztet, úgyhogy nem volt hozzá galuska -, de úgy is nagyon jó, hogy a bacont a húsok közé tettem. Pulykacombból is remek. Tél lévén savanyúsággal is nagyon jó.:-)

jusek
jusek Mon, 2016-02-15 10:26

Nekem is a "FRIGÓBAN" hentereg ősidők óta az 1-10 kg-os húsmaradékok. Átkutatom, hátha találok valami dínópörköltnek valót! Szerintem a húsok szójája a pulyka :-)

Narancshéj_Netti
Narancshéj_Netti / Narancshéj_Netti Mon, 2013-01-21 07:53

Kedves Durcsó! Tegnap, vasárnapi ebédnek elkészítettem ezt a pecsenyét - sajnos, picit keveset, mert mára már csak a férjemnek jutott elvinni belőle ebédre. Isteni finom! Csak annyit fogok legközelebb módosítani rajta, hogy teszek alá hagymát, mert így nem lett elég sűrű a szaft és picit kevés. De az íze... nagyon-nagyon jó! Köszönöm a receptet! Ani

putyus
putyus Sat, 2012-09-15 07:13

A hozzávalókat olvasva nagyon jónak tűnik, de mivel a pulykát nem szeretem csirkéből fogom elkészíteni. Valószínű, hogy abból is finom lesz.
Üdvözlettel: Putyus.

kökény
kökény Sun, 2012-02-12 12:10

kedves receptíró, bocs, a hozzávalókból hiányzik a gomba, és a leírásból pedig nem egyértelmű, hogy nyersen, vagy milyen formában kerül rá az utolsó percekben szintén a gomba
üdv, kokeny

kökény
kökény Sun, 2012-02-12 15:35

Köszönöm, megint tanultam valamit, évek óta használom a portál receptjeit, és ezt a legördítő nyilat csak most vettem észre. Tehát ezek után nemcsak a receptet köszönöm, hanem ezt is. És mégegyszer bocs...:-)
kökény

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2012-02-12 12:46

Kedves Kökény, a hozzávalók között ott van a gomba, csak lejjebb kell menni, az utolsó a sorban. 40 dkg-ra van szükség. Fel kell vágni, aztán nyersen hozzáadni a már majdnem kész cucchoz, mert pár perc alatt megpuhul. Tehát a végére megfő. Üdv, Durcsó

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-08-20 09:40

Kedves Durcsó! Első alkalommal vendégeltem meg a párom szüleit és a kis családomat, és mivel mindenki nagyon jó étvágyú, valami laktatóval kellett előrukkolnom a fanyar gyümölcsleves és a desszert között. Apu Tolcsváról származik, végül ezért is esett erre az ételre a választás. Heten voltunk, mint a gonoszok, kicsit megemeltem hát a mennyiségeket, gombából került bele kicsit kevesebb, de abból erdei. Mennyei volt, dagadt a mellem, a dicséret téged is illet!

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2011-08-21 22:37

Kedves Kicsivik, nagyon örülök, hogy ízlett! Annak meg főleg, hogy így bíztál bennem - ilyen alakalommal elsőre kipróbálni nem kis dolog :) Üdv, Durcsó

oreganyo
oreganyo Sun, 2011-06-12 11:50

Nagyon jónak néz ki, minden esetre mentem, valamelyik nap megcsinálom. Szerintem parasztkolbász, lángolt kolbász való hozzá és a paprikakrémmel vigyázni kell, ne legyen nagyon sós, mert a kolbászból is sós zsír sül ki. Ez csak egy öregasszony tanácsa. Jó főzőcskézést.

Snowflake73
Snowflake73 Sun, 2011-05-29 22:39

Kedves Durcsó!

Tudsz nekem abban segíteni, hogy a cseresznyepaprika-krémet hol szerezzem be? Tudom, hogy márkanevet nem írhatsz, de valahogy körbe tudnád írni?

Köszönöm!

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2011-05-29 23:01

Kedves Snowflake73, ne aggódj, írhatok akár még márkanevet is :), de sajnos arra nem emlékszem (most nem vagyok Magyarországon). A cseresznyepaprika-krémet ilyen kis befőttesüvegben árulják, piros a teteje, piros a papírja, és az van ráíva, hogy paprikakrém. Ha ilyet nem találsz, akkor Erős Pista vagy Édes Anna is tökéletes. Sőt, azok szerintem maguk is cseresznyepaprika-krémek, csak ilyen szép nevük van :) Sok sikert! Üdv, Durcsó

Snowflake73
Snowflake73 Sun, 2011-05-29 23:30

Szia!

Köszönöm a gyors választ! Most már képben vagyok:-).
És még egy kérdés: a kolbász az lángolt (füstölt) kolbász legyen, vagy főzőkolbász?

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2011-05-30 08:54

Szia, nincs mit! Ami azt illeti, szerintem teljesen mindegy :) Sok sikert! Durcs

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2011-05-12 06:13

Kedves Durcsó!
Tiéd lett 2011. május 11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

ducijuci
ducijuci Tue, 2011-05-10 18:34

Nagyon fincsi lehet ,ha a gyerekeim hazalátogatnak el is készíteném.
kedves Durcsó azt szeretném tudni milyen bort használsz ,szárazat vagy félszárazat ?
lőre is kösz az infót , üdv.
ducijuci

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2011-05-10 22:13

Kedves Juci,
Sok sikert! Az az igazság, hogy már egyáltalán nem emlékszem, milyen bort használtam, szerintem teljesen mindegy :) Üdv, Durcsó

fozocske
fozocske Tue, 2011-05-10 17:42

Kedves Durcsó!
Annyira ˇˇdögösˇˇ , hogy már érzem az illatát, az izét. Holnap ez lesz a családom vacsija, remélem nem rontok el semmit...
Üdv
főzőcske

837
bacon 10 dkg
olívaolaj 2 ek
finomliszt 50 dkg
tojás 2 db
víz 1 dl
pulykamell 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kolbász 15 dkg
köménymag 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
csípős paprikakrém 0.5 teáskanál
fehérbor 2 dl
gomba 40 dkg