Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tolófánk eperlekvárral

Tolófánk eperlekvárral
Tolófánk eperlekvárral
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tolófánk nagyon hasonlít a churrosra, ezért is olyan meglepő, hogy több száz éves magyar szakácskönyvekben is szerepelt már. Viszonylag kevés hozzávalóból viszonylag gyorsan elkészíthető finomság.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A sütéshez és tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a lisztet, a cukrot és a sót egy lábosba mérjük, és lassú tűzön folyamatosan kevergetjük addig, amíg besűrűsödik és már leválik a lábos faláról.
  2. Kicsit hagyjuk kihűlni. Ha már csak langyos, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a felvert tojáshabot.
  3. A zsírt felforrósítjuk egy serpenyőben, a tésztát habzsákba töltjük. Csíkokat nyomunk a zsírba, de lehet spirálformát is, vagy ami sikerül. Lágy a tészta, ezért olyan vastag rudakat nem lehet belőle csinálni, mint a churrosból.
  4. Ha az egyik fele megpirul, fordítsuk meg, elég gyorsan sül.
  5. Papírtörlőre szedjük a megsült fánkokat, és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Eperlekvárba tunkolva fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 078
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
kategória: fánk
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kitolófánk, tojófánk, fánkrudacskák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

603
tej 2.5 dl
finomliszt 1 bögre
1 csipet
cukor 1 ek
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 1 db
sertészsír 25 dkg
eperlekvár 10 dkg
cukor 4 dkg
fahéj 1 kávéskanál