Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltetlen gesztenyés patkó

Töltetlen gesztenyés patkó
Töltetlen gesztenyés patkó
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem a diós hókifli és a gesztenyepüré is, úgyhogy amikor megláttam ezt a receptet (amire szintén a nagymamámtól kapott sütis szakácskönyvben bukkantam), muszáj volt egyből elkészítenem. :) Sajnos módosítanom kellett, mert csak cukrozott gesztenyepürém volt ami miatt ehetetlenül édes lett volna az eredetileg megadott cukormennyiséggel.  A receptbe mindkét verziót beleírtam. A végeredmény mindenesetre nagyon finom lett, és még így is elég édes. :)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sokáig elálló teasütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a gesztenyemasszát és a lisztet. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk.
  2. A masszából kézzel kis kifliket formálunk, vagy vékony rudakat sodrunk, és kb. 5-6 cm-es darabokra vagdaljuk. Kicsit megsodorva apró patkókat vagy kifliket formálunk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük (amint elkezd barnulni a alja/széle, már jó is).
  4. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Ebből a mennyiségből nekem kb. 3 tepsinyi patkócskák lettek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 19 650
elküldve: 13
receptkönyvben: 352
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hókifli, gesztenyés kifli, gesztenyés patkó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

teszkó
teszkó Sat, 2014-01-11 22:42

Elkészítettem a csökkentett mennyiségű - 10dkg - cukorral, mert ízesített gesztenyepürét használtam.
Nem "kifliz"-tem, hanem ceruza-vastag rudakat sodortam, aztán darabokra vágva sűrűn egymás mellé raktam a gáztepsibe tett sütőfóliára.
Ez is eltartott egy ideig, talán érdemesebb kinyújtani a tésztát és derelyemetszővel csíkokat vágni, esetleg átküldeni darálós-keksz csinálón.
2x 12 perc alatt szép világosra sült ez a mennyiség a megadott hőfokon.
Jó recept, egyetlen hókifli-barát sem fog csalódni, egyszerű elkészíteni és nagyon finom.

Aaaudrey
Audrey / Aaaudrey Sat, 2014-01-11 23:39

Kedves Teszkó!
Örülök, hogy elnyerte tetszésed a recept és köszönöm, hogy megírtad! :)
Valóban kicsit időigényes a kiflik sodrása, jó ötlet a derelyevágó, bár nem kifli formájú lesz, de villámgyorsan elkészül. :) Aki nem szeret bíbelődni annak nagyszerű megoldás, köszi!
Audrey

364
gesztenyemassza 20 dkg
vaj 20 dkg
finomliszt 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojássárgája 2 db
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet