Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltike ahogy Jolán készíti

Töltike ahogy Jolán készíti
Töltike ahogy Jolán készíti
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt kb. 30 éve készítettem. Gondoltam megpróbálkozom vele. Kicsit féltem, hogy férjuramnak nem nyeri el a tetszését.... de nagyon ízlett neki. :-)

hozzávalók / 4 adag

A töltelékhez

A töltikéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szőlőleveleket leforrázzuk.
  2. Amíg hűlnek a levelek elkészítjük a tölteléket.
  3. Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott rízst, befűszerezzük és kevés víz hozzáadásával kb. 4-5 percig fedő alatt (sűrűn átkeverve) kicsit megpuhítjuk. Így adjuk hozzá a darált húshoz.
  4. Betöltjük a leveleket, a megmaradó leveleket, újhagymát, salátát laskára vágjuk, és a lábos aljára terítjük. Belehelyezzük a töltelékeket, és félig felöntjük vízzel. A kacsokat összekötjük és ezt is belefőzzük (ha elkészült az étel kidobjuk).
  5. Fedő alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, a töltelékeket kiszedjük, a mártást tejfölös habarással besűrítjük, ízesítjük sóval, 2 gerezd reszelt fokhagymával. Felforraljuk, és visszahelyezzük a töltelékeket.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 468
elküldve: 2
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szőlőlevél töltve, töltött szőlőlevél tejfölös mártásban, sertéshússal töltött szőlőlevél

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szuszi
Jolán / szuszi Sat, 2013-02-16 09:01

:-) Örülök, hogy a hozzávalók alapján pozitívan írsz róla :-) Tényleg egy kellemes étel....De ha szereted a könnyed, aromás ízeket ajánlom figyelmedbe a "nyári káposztát is" az is egy alacsony kalóriájú "ízgalmas" ízvilágú nyárias étel.. :-)
üdv Jolán

464
darált sertéshús 40 dkg
rizs 8 dkg
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 kk
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 ek
szőlőlevél 35 db
fejessaláta 0.5 db
újhagyma 2 db
fokhagyma 2 gerezd
tejföl 175 g
finomliszt 2 evőkanál