Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött aszalt barackok

Töltött aszalt barackok
Töltött aszalt barackok
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig gondot okozott, hogyan használjuk fel a felesleges csokitojásokat, maradék tortabevonót? Így némi desszertkével rukkoltam elő. Hiszen az ünnepek után senki nem vágyik nehéz édességre.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Felnőtteknek, ha épp nem vezetnek, ajánlom az aszalt sárgabarackokat töltés előtt félórával beáztatni barackpálinkába vagy sherrybe. Érdemes egy napot állni hagyni, hogy az ízek összeérjenek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackokat ügyesen félbevágjuk egy hegyes késsel. 
  2. A mascarponét és a vaníliás cukrot kikeverjük (lehet géppel is), a tejszínt szintén felverjük, és kb. a felét hozzáadjuk, hűtőbe tesszük, hogy picit visszakeményedjen.
  3. Habzsákba töltjük, majd a félbevágott sárgabarackokba nyomjuk.
  4. A csokimaradékokat megolvasztjuk, ha csomósodna, adhatunk hozzá egy kevés olajat, majd belemártogatjuk a barackok egy részét.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponekrémes aszalt sárgabarack, aszalt sárgabarackok töltve, krémes aszalt sárgabarack

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

450
aszalt sárgabarack 200 g
mascarpone 250 g
vaníliás cukor 2 teáskanál
növényi habtejszín 250 ml
csokoládé 100 g