Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött bagett Fahéjas Kávétól

Töltött bagett Fahéjas Kávétól
Töltött bagett Fahéjas Kávétól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabban sütögetek.:-) Mindent igyekszem kipróbálni, és nagyon szeretek kísérletezni. Vasárnap este, vendégségből hazaérve nem volt otthon se kenyér, se zsemle, se semmi. Boltba már nem volt kedvem menni, így amellett döntöttünk, hogy sütök gyorsan egy bagettet. Aztán ez lett belőle!
Megtöltöttem egy kis "betéttel", amit épp találtam! Jó étvágyat hozzá mindenkinek!
Pár dolgot másképp írok le, mint ahogy készítettem, mert közben kiderült, hogy több kell bele vagy épp kevesebb! A töltelék bármi lehet, én ezt találtam otthon!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sót egy tálba szórjuk. Az élesztőt belemorzsoljuk, majd az egészet meghintjük szárított bazsalikommal. Ezt ne sajnáljuk, persze csak ha szeretjük. Én azért raktam bele, mert a paradicsommal jól harmonizál.
  2. Egy pohárba langyos vizet engedünk, és óvatosan elkezdjük a keverékünkbe önteni. Annyi vizet öntsünk csak, amennyit a tészta igényel. Ne legyen ragadós! Gyúrjuk meg a tésztát kb. 10 percig.
  3. Majd takarjuk le a tálat, rakjuk meleg helyre, és hagyjuk kelni 20 percig.
  4. A szárított paradicsomot, miközben kel a tésztánk, csíkozzuk fel, a sajtot reszeljük le.
  5. Ha megkelt, gyúrjuk át újra, majd nyújtsuk ki cca 1 cm vékonyra. Kenjük meg kevés zsírral a tésztát, majd a paradicsomot szórjuk rá egyenletesen, hogy mindenhova jusson. A sajttal tegyük ugyanezt. Ha ezzel is megvagyunk, akkor tekerjük fel, mint a kalácsot! A végeket én kicsit összenyomtam.
  6. Tepsibe helyezzünk sütőpapírt, és tegyük rá a bagettet. Helyezzük a sütőbe, melyet csak most kell bekapcsolnunk. A bagett tetejét locsoljuk meg vízzel, és pár helyen "karcoljuk" meg. 160 fokon süssük 25 percig, majd az utolsó 5-10 percre emeljük fel 200 fokra, és ha szépen megbarnult, akkor már készen is van.

Jó étvágyat kívánok!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 530
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

paradicsomos bagett, aszalt paradicsommal töltött kelt tészta, mediterrán kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

781
finomliszt 500 g
élesztő 50 g
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
víz 100 ml
szárított paradicsom 280 g
sajt 150 g