Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött batyu Zoly konyhájából

Töltött batyu Zoly konyhájából
Töltött batyu Zoly konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat sütöttem pizzát, amit a családom nagyon szeretett, és gondoltam egyet, abból a tésztából kisebb darabokat megtöltöttem bolognai szósszal ami megmaradt. Azóta már sok fajtát készítettem, és a tészta is átment némi változáson, de nagy kedvenc lett ez a péksüti is.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el. Az élesztőt 1 dl tejjel és a cukorral összekeverjük, és felfuttatjuk. Ez idő alatt kimérjük a többi hozzávalót. A liszthez hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a tojássárgáját (a fehérjét félretesszük a kenéshez), és a maradék tejet.
  2. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk azt is, és összegyúrjuk. Ha ragadna, lisztet adjunk hozzá. Mikor már nem ragad, és jól összegyúrtuk, lassanként adjuk hozzá a megolvasztott vajat, és közben folyamatosan gyúrjuk össze. Bucit formázunk, és félretesszük meleg helyre pihenni.
  3. A töltelék: Gyakorlatilag bármiből lehet töltelék, maradék húsokból, felvágottból, bolognai alapból, de lehet édes is, az egyszerű lekvártól a mogyorókrémen át, a túróig bármi. (Én most egy virslis, sonkás alapot készítettem: Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk az apróra kockázott virslit és selyemsonkát. Megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet ízlés szerint (én 2 csomaggal tettem bele, de kaporral is nagyon finom). Két kanál tejföl, egy kis víz, össze kell forralni, só, bors ízlés szerint. Ha nem elég sűrű, akkor kifolyhat a tésztából, ezért ha szükséges, adunk hozzá 1 ek lisztet. Hagyjuk kihűlni.
  4. Formázás: Ha megkelt a tészta, négybe vágjuk, majd mindegyiket megint négybe, tehát 16 db batyunk lesz. Gombóccá formáljuk mindet, és kinyújtjuk őket, a közepére tesszük a tölteléket, és visszahajtva sütőlapra helyezzük mindet. Általában egy tepsi elég szokott lenni.
  5. Sütés: Először 100 fokon kb 30 percig még kelesztjük, ezután a tojásfehérjével megkenjük, majd 150 fokon 10 percig sütjük, majd 200 fok körül újabb 10 pecig pirosra sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 124
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoly

Mióta szakács: 2012.10.01.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

selyemsonkával töltött batyu, sonkás-virslis batyu, sós batyuk virslis töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1097
rétesliszt 60 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
tejföl 175 g
tojás 1 db
margarin 10 dkg
cukor 1 teáskanál
1 ek
vöröshagyma 0.5 közepes db
virsli 25 dkg
selyemsonka 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
víz 3 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint