Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött burgonya kosárkák

Töltött burgonya kosárkák
Töltött burgonya kosárkák
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit időigényes a burgonya kikaparása. Ezt is akkor készítettem el, amikor esős idő volt, és "nagyon ráértem". :) Bármilyen töltelékkel elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Burgonyát héjastól megfőzzük.
  2. Amikor megfőtt és kihűlt, héjától megpucoljuk.
  3. Megtisztított burgonya alját levágjuk, hogy egyenesen megálljon. Tetejéből kétoldalt egy-egy cikket kivágunk úgy, hogy a kosárka fogantyúja megmaradjon, és a burgonyát kivájjuk.
  4. Lilahagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Babkonzervet leszűrjük, leöblítjük, és rátesszük a hagymára, ízlés szerint sózzuk, és sütjük. Ha kell, szükség esetén kevés vizet lehet alá önteni.
  5. Tejszínt kikeverjük a liszttel, és amikor elkészült a bab, besűrűsítjük.
  6. Kosárkákat babos töltelékkel megtöltjük, olajjal kikent tepsibe tesszük, és sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 983
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

töltött burgonya, babbal töltött burgonya

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

538
burgonya 1 kg
vörösbab 25 dkg
lila hagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál