Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött burgonyacsónak

Töltött burgonyacsónak
Töltött burgonyacsónak
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párommal készítettük el egy este vacsira, nem gondoltuk, hogy ennyire finom és laktató lesz! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kruplikat héjában sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a tejfölt.
  3. A megfőtt krumpli tetejét levágjuk, a belseját kikaparjuk, és azt is hozzákeverjük.
  4. A sajtot megreszeljük, és a felét a töltelékhez keverjük, picit megsózzuk.
  5. A "sapkákat" pici vajjal megkenjük.
  6. Megtöltjük a krumplikat, majd előmelegített sütőbe tesszük, a levágott "sapkát" is (kb. 5-ös fokozaton fél órát sütjük, de ez a mérettől is függ, akkor jó, ha már elkezd pirulni a teteje, oldala).
  7. Ha megsült megszórjuk a maradék sajttal, és már fogyaszható is!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 17 578
elküldve: 4
receptkönyvben: 321
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bibius

Mióta szakács: 2011.05.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szalonnás-sajtos töltött burgonya, töltött krumpli, szalonnával töltött krumpli sajtos tejföllel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wkata
wkata / wkata Mon, 2012-04-02 20:51

Ma elkészítettem,és valóban nem csak guszta,de nagyon finom is lett!
Köszi a receptet!

639
burgonya 2 db
vöröshagyma 1 db
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 4 ek
sajt 5 dkg
vaj 2 dkg
0 ízlés szerint