Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött burgonyafánk

Töltött burgonyafánk
Töltött burgonyafánk
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tartalmas ebéd, de melegszendvicsnek is jó. Megtölthetjük sajttal is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a krumplit meghámozzuk, áttörjük.
  2. A krumplit a liszttel, a tojássárgával, az élesztővel és a sóval bedagasztjuk, ha túl kemény, kevés langyos tejet adunk hozzá. Kis ideig kelni hagyjuk.
  3. A kolbászt vagy virslit 5-8 cm-es darabokra vágjuk, az olajban átsütjük.
  4. A tésztát kisujjnyi vastagra nyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, és mindre 1-1 kolbászdarabot fektetve, becsomagoljuk.
  5. Bő, forró olajban megsütjük, lecsöpögtetjük.
  6. Fokhagymás tejföllel vagy sajtmártással tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 674
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

virslivel töltött kelt burgonyás fánk, kolbászos kelt krumplis bucik

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1057
burgonya 25 dkg
finomliszt 25 dkg
tojássárgája 2 db
élesztő 2 dkg
virsli 20 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tej 3 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl