Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke Gonoszka konyhájából

Töltött csirke Gonoszka konyhájából
Töltött csirke Gonoszka konyhájából
115 perc / előkészület: 15 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkoromban minden vasárnap töltött csirke volt az ebéd. Nagyon szerettük, de sok-sok év után fellázadtunk, mert meguntuk. Én is szoktam készíteni ezt az ételt, de azért nem ennyire gyakran. Most már elég régen volt terítéken, így most elkészítettem juhtúrós krumplival és paradicsomsalátával. Csodásan finom étel, csak ajánlani tudom! Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 197 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét alaposan megtisztítjuk, és kívül-belül megmossuk. A zúzát is alaposan megtisztítjuk, a májról az epét óvatosan levágjuk úgy, hogy zöld rész ne maradjon a májon.
  2. A töltelékhez a zsemléket széttépkedjük, és a 2 dl tejjel és az 1 dl vízzel meglocsoljuk. Beleforgatjuk. 5-10 percig hagyjuk, hogy a zsemle megszívja magát.
  3. Addig a gombát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. Egy tálba tesszük az egészet. A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, és a gombához tesszük. A májat lekaparjuk, és a tálba tesszük. Ráütjük a tojást. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával. Alaposan összedolgozzuk.
  4. A csirkét kívül-belül sózzuk, megszórjuk majoránnával és borssal. A csirke bőrét óvatosan a mellénél és a combjánál fellazítjuk, és a tölteléket szépen apránként beletöltjük. Ha esetleg maradna egy kevéske töltelék, azt a csirke belsejébe tesszük a zúzával együtt. A csirke lábait cérnával összekötjük.
  5. A szalonnából vékony szeleteket vágunk, a mellére és a combjára fektetjük. Kevés vizet (kb. 3-4 dl) öntünk alá, és alufóliával lefedjük.
  6. 200 fokos sütőben 60-70 percet sütjük lefedve, majd az alufóliát levesszük, és így további kb. 30 percet sütjük még, időnként meglocsolva szép pirosra.
  7. Ha szép pirosra sült, kivesszük a sütőből, pár percet pihentetjük, majd darabolva tálaljuk melegen. Én juhtúrós krumplit és paradicsomsalátát kínáltam hozzá.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 37x30 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 197
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

egészben sült csirke, sült csirke, töltött sült csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
csirke 1.8 kg
zsemle 2 db
csiperkegomba 15 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
tej 2 dl
víz 5 dl
füstölt szalonna 5 dkg
majoranna 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint