Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke krumplival Dorkától

Töltött csirke krumplival Dorkától
Töltött csirke krumplival Dorkától
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vasárnapi ebédként vagy nagyobb alkalomként kiváló és finom fogás.

hozzávalók / 5 adag

  • 1 egész csirke
  • nagy csokor petrezselyem
  • 3-4 db zsemle
  • 2-3 db tojás
  • só, bors, ételízesítő
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • olaj
  • 1 db kenőmájas
  • 1 doboz tejföl
  • 1 púpos ek vaj
  • kevés tej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát szépen összevágjuk kis kockákra, és megpirítjuk.
  2. A petrezselymet apróra összevágjuk, és ha kész, akkor ráöntjük a hagymára, és kicsit megpirítjuk azt is.
  3. A zsemléket tejbe beáztatjuk, majd ha megszívta magát eléggé, akkor kinyomkodjuk, és egy tálba rakjuk.
  4. A kinyomkodott zsemlére rányomjuk a májkrémet, ráöntjük a petrezselymes hagymát, ráverjük a két tojást, és ezt jól alaposan összegyúrjuk.
  5. A csirkét közben a könnyebbség kedvéért kettévágjuk, a bőre alatt megtöltjük, ha van tűnk, akkor megtűzzük, és nem folyik ki a töltelék.
  6. A csirkét betesszük a tepsibe, a bőrére öntünk egy kis olajat meg sót.
  7. A tepsit letakarjuk fóliával, és úgy sütjük egy darabig (kb fél óra).
  8. Akkor van kész, ha a bőre szép piros.
  9. A krumplit kockára vágjuk, megfőzzük, majd ha kész, akkor törővel összetörjük.
  10. Ha kész, akkor ráteszünk egy jó nagy kanál vajat egy doboz tejfölt és egy kevés tejet, jól összekeverjük, és kész is.
  11. A csirkével együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 067
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirke töltve, egész csirke májas töltelékkel, töltött csirke krumplipürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!