Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb 5. - zelleres krumplival

Töltött csirkecomb 5. -  zelleres krumplival
Töltött csirkecomb 5. -  zelleres krumplival
95 perc / előkészület: 20 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a zelleres krumplit! Önmagában bármilyen sülthöz nagyszerű köret, rövid, sűrű szaftja van, a tejszín rápirul és a zellertől hihetetlenül izgalmas ízű lesz. Ha csak magában készítjük, 1 óra alatt elkészül. Le kell fedni!
Töltött csirkecombbal meg egyenesen parádés, sokszemélyes családi ünnepre kitűnő, mivel jól elő lehet készíteni és nem kell mellette állni. Én a tölteléket mindig előpárolom, mert úgy tapasztaltam, íze így gazdagabb lesz. A petrezselymet ne hagyjuk ki belőle, az a töltelék "főlényege".

hozzávalók / 2 adag

A csirkéhez

A körethez

ajánlat

A zelleres krumpli önmagában is jó köretnek. Adjunk hozzá sok-sok salátát, kompótot!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hagyományos töltött csirkecombot csinálunk.
  2. A combokat megmossuk, besózzuk, a zsömlét vízbe beáztatjuk, a hagymát - petrezselymet finomra felvágjuk.
  3. A kanálka libazsíron üvegesre pároljuk a hagymát. Közben a zsömlét jól kicsavarjuk és "összecsócsáljuk", hogy ne legyen darabos. Rátesszük a hagymára, kevergetve 1-2 percig pároljuk, majd megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk, bőven borsozzuk. Levesszük a tűzről, és ha kicsit hűlt, belekeverjük a tojást. Lágy masszát kapunk.
  4. A combok bőrét fellazítjuk (az alsó combon is), és annyi tölteléket tuszkolunk alá, amennyi csak belefér. Ez kész.
  5. A zelleres krumplihoz a megtisztított  nyers krumplit és zellert 2-3 mm vékony szeletekre felvágjuk. A zellert úgy daraboljuk, hogy a krumplihoz hasonló méretű szeleteket kapjunk.
  6. A krumplit és a zellert tetőcserép alakban  belesorakoztatjuk egy sütőtálba (tepsibe): egy sor krumpli, egy sor zeller, a sorok félig fedjék egymást. Bőven megsózzuk és egyenletesen megöntözzük a tejszínnel.
  7. A zelleres krumpli tetejére tesszük a combokat, ha maradt a töltelékből, egy kupacban azt is belehalmozzuk.
  8. A tálat lefedjük, és 1 óráig sütjük.
  9. Ellenőrizzük, hogy minden megpuhult-e. (Ha nem, még 10 percre lefedve visszadugjuk a sütőbe.) Ha minden puha - lefedés nélkül - pár perc alatt megpirítjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 892
elküldve: 1
receptkönyvben: 115
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött csirke zelleres burgonyával, töltött csirkecomb burgonya gratinnal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2011-01-23 11:00

Köszönöm, Mrs Smith! Szerintem ez az egyik legjobb dolog, ami a krumplival történhet!

766
csirkecomb 2 db
zsemle 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
libazsír 0.5 ek
burgonya 50 dkg
zeller 30 dkg
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint