Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti

Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti
Töltött csirkecomb ahogy Katharosz készíti
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi hagyományos étel, melegen vagy hidegen egyaránt nagyon finom. Úgy gondolom, nincs család, ahol ne lenne a kedvencek között, az ízesítése pedig a jó magyar konyhára jellemzően ahány ház, annyi szokás. Én így szoktam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: ha maradna a töltelékből gombafejekbe töltjük, baconnal áttekerjük, és a húsok mellé tesszük sülni, szintén nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított combokon és a mellen óvatosan fellazítjuk a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk, kicsit állni hagyjuk, közben elkészítjük a tölteléket. A combokat néhány helyen megszurkáljuk egy hegyes késsel a csont mellett. A mellet úgy csontozzuk ki, hogy egyben maradjon a hús és a bőr is rajta.
  2. Kevés olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel, majd a zsírjára sütjük.
  3. Ezután belerakjuk az elkapart májat, és kevergetve pár perc alatt elkészítjük, végül megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A tűzről levéve hozzáadjuk a tejbe áztatott, kinyomkodott és szétmorzsolt zsömléket, a két db durvára reszelt főtt tojást, a nyers tojást, jól eldolgozzuk, ha szükséges utána ízesítjük.
  5. Ezután a tölteléket óvatosan a bőr alá tömködjük, majd egy zsiradékkal kikent tűzálló tepsibe tesszük.
  6. Kb. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük, közben a zsírjával locsolgatjuk, ha nagyon pirulna a teteje, fóliával letakarjuk. Akkor jó, ha a hús finom porhanyós, a teteje pedig szép piros ropogósra sült.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk idény salátával, majonézes salátával stb.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 583
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-májas töltött csirkecombok, csirkecomb és csirkemell gombás-májas töltelékkel töltve, töltött mellek és combok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

724
csirkecomb 2 db
csirkemell (csontos) 50 dkg
csirkemáj 30 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
zsemle 3 db
tej 3 dl
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
főtt tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek