Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirkecomb etellától

Töltött csirkecomb etellától
Töltött csirkecomb etellától
95 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel imádom a főzős műsorokat, többek között a Gasztro angyalt, rögtön megszerettem ezt a receptet, és a következő héten meg is csináltam. Azóta is étlapon van nálunk. Már a harmadik készítésnél tartok.

hozzávalók / 4 adag

Töltött csirkecomb

Saláta

ajánlat

Köretnek lehet hozzáadni tört krumplit, vagy rizibizit, de így salátával is nagyon fincsi, akár hidegen is. Kissé talán macerásnak tűnik, de a végeredmény csoda.

Ajánlom, hogy a saláta készítésével kezdjétek, mert amíg sül a hús, addig lehűl, és összeérik.

Ezt az ételt lehet egy családi vagy baráti laza összejövetelre is készíteni, hiszen hidegen is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltött csirkecomb

  1. A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk /én pecsenye combból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem/. A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd enyhén klopfolóval megütögetjük.
  2. A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét/kenyeret, apróra vágott petrezselymet.
  3. A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. /Én kettővel szoktam./
  4. A kimaradt tölteléket kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.
  5. Sütőedényt kiolajozzuk kissé erősebben, és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá. Fóliával lefedjük, és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.

Saláta

  1. Amíg a hús sül, addig a kínai kelt csíkokra vágjuk, daraboljuk az uborkát, paprikát.
  2. A kefirt elkeverjük ízlés szerint mustárral, sóval, cukorral, borssal, és a darabolt zöldségeket elkeverjük benne.
  3. Ezután tesszük rá a paradicsomot, és megszórjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

etella

Mióta szakács: 2014.03.15.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült csirkecomb mákrémes töltelékkel, májas gombás csirkecomb, gombás májas töltelékkel töltött combok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

molnarfné
molnarfné Sun, 2014-03-30 20:59

Fincsi lett, felvettem a receptkönyvembe, szeretjük a csirkecombot, és ez egy újabb változat.

molnarfné
molnarfné Sun, 2014-03-30 09:36

A hagyma kimaradt a hozzávalókból. Most csinálom, majd leírom, hogy milyen lett.

581
csirkecomb 4 db
gomba 20 dkg
májkrém 10 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
zsemle 1 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
kínai kel 2 kg
uborka 20 dkg
tv paprika 2 db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
paradicsom 3 közepes db
petrezselyem 1 csokor
kefir 2 dl
mustár 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint